algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

PSIB: «Les curolles ideològiques de Bauzá respecte a la llengua pròpia han tornat, si és que havien marxat»

El diputat del Grup Parlamentari Socialista Juli Dalmau ha volgut donar l'enhorabona a Marga Prohens, que serà la nova presidenta del Partit Popular a les Balears i ha aprofitat, també, per a remarcar que Prohens «proposa un nou-vell Partit Popular que tots coneixem i del qual no tenim un record gens bo».

D’aquesta manera, el diputat Dalmau ha aprofitat per a demanar a la nova presidenta del Partit Popular a les Balears que «com pensa avançar en el seu projecte ‘obert, integrador i modern’ si per dur-lo a terme, requereix el suport de la ultradreta». «Amb Vox no hi ha marge ni per un projecte obert, ni integrador, ni modern com tampoc hi ha marge per defensar les banderes de la igualtat, medi ambient, sostenibilitat i drets socials».

Dalmau ha expressat que «les intencions d’aquest nou PP, que no sembla tan nou, són conegudes per tota la societat de les Illes Balears», referint-se a la protesta del setembre de 2013 on es varen manifestar més de 100 mil persones en contra de les polítiques de José Ramón Bauzá. «Les curolles ideològiques de Bauzá respecte a la llengua pròpia han tornat, si és que havien marxat», ha assegurat el socialista.

D’aquesta manera, el socialista ha assegurat que «tenim el dubte de si Prohens serà capaç de gestionar el lideratge del Partit Popular amb criteri propi o si estarà a les ordres de Pablo Casado i d’Isabel Díaz Ayuso», i hi ha afegit que els socialistes «entenem que el debat de la llengua pròpia era un tema tancat d’acord amb l’article 4 de l’Estatut d’Autonomia, però que hem comprovat que per a Casado no és així».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Armengol no ens representa, fa mes de 2 anys

Armengol no ens representa.

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

--"El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència."



--«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, [...]. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». LNT (1930)




http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

No es la lengua propia, es la lengua del invasor. Del bucanero. Del cuatrero. Eso sí, con la cruz y la espada al frente.
Si es catalana, no es propia, y si es propia, no es catalana.
Más o menos como el castellano en otras tierras.

Valoració:-9menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Fins que a tot aquest feixistum no els arribi la seva hora, no marxaran. El que hem d'evitar és que transferesquin les seves mentides i la seva podridura ideològica i moral, a les generacions posteriors. I que tothom vegi que menteixen com bellacs.

Valoració:8menosmas
Per inca, fa mes de 2 anys

No havien marxat mai, i la prova és que segueixen dins la Conselleria d'educació amb decrets i convocatòries perquè al conservatori i a altres especialitats no calgui el català.

Valoració:9menosmas
Per Efectivament, fa mes de 2 anys

Efectivament, no havien marxat, basta veure el maltractament que del tema lingüístic fa el Govern de Francina Armengol.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente