cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Marga Prohens: «S'han de protegir les particularitats de cada illa sense qüestionar la unitat de la llengua»

Marga Prohens ha estat triada aquest dissabte nova presidenta del PP a les Balears, amb el 99,72% dels suports, després d'haver-se presentat com a única candidata per a ocupar aquest càrrec.

El president del PP espanyol, Pablo Casado, va fer un discurs durant la clausura del 16è Congrés en què es va apuntar al secessionisme negacionista de la unitat de la llengua catalana i va afirmar que a les Balears «no parlau català» i, com si fos quelcom d'oposat, va afegir «parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer».

També va fer referència als Països Catalans: «a qui se li acudeix dir que les Balears són part de no sé quins Països Catalans? És que no han vist aquestes pedres? No han visitat els pobles? No han escoltat aquesta llengua?».

Sobre tot això, ha estat demanada Marga Prohens aquest dilluns en el programa AlDia d'IB3 i ha explicat: «El que va dir Pablo Casado és una cosa que va arrancar aplaudiments allà dedins però que tambe els arrancaria defora. I és que no som Països Catalans, que nosaltres som una comunitat autònoma amb una història mil·lenària. Que hem estat fins i tot Regne de Mallorca, que hem d'estar orgullosos del nostre patrimoni, de la nostra cultura i de ser qui som».

Prohens ha volgut restar-li importància a les declaracions de Pablo Casado i ha explicat que, a banda de llengua, Pablo Casado va parlar de moltes coses més com l'IVA turístic superreduït, un finançament amb llum i taquígrafs, del REB, d'insularitat...

«El meu posicionament quant a llengua és conegut. A jo ningú me donarà lliçons quant a llengua; sempre he estat en el mateix lloc i sempre hi seré. El Partit Popular defensa l'Estatut d'autonomia. També és cert que l'article 35 parla de les particularitats de la llengua en cada illa i això és una riquesa. En tema de llengua, que no ens facin triar. S'ha de protegir, com mana el nostre Estatut, aquesta particularitat a cada una de les illes sense qüestionar la unitat de la llengua. Per tant, defens el nostre Estatut».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

"...sense qüestionar la unitat de la llengua". Idò en Casado la qüestionava

Valoració:2menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-No ho vulgueu ara arreglar o maquillar el disbarat del teu Capo, per que ja heu fet tard.

Valoració:6menosmas
Per dit i fet, fa mes de 2 anys

Els feixistes i els seus amics, tots en un paquet i llençats a la deixalleria, al contenidor del rebuig, sens pietat !

Valoració:11menosmas
Per Miseria, fa mes de 2 anys

Els peperos no heu de protegir res, reina. L' únic que heu de fer és deixar-la en pau.

Valoració:12menosmas
Per Tanmateix, fa mes de 2 anys

Mem, nina: no te cauran ses dents per dir que sa llengua pròpia és es català, tal com diu s'estatut. Lo que sí hauries d'estar empagueïda quan s'analfabet d'en Casado va dir aquell doiarro i tots es ases i someres aplaudien en plan "palmeros"

Valoració:19menosmas
Per Natur, fa mes de 2 anys

En Casado va dir que les Illes Balears no havíem de ser apèndix de ningú. Supòs que es devia referir a la dependència de l'Espanya que no parla mallorquín, menorquín, ibicenco, formeterés... i no se quantes coses més.

Valoració:20menosmas
Per Sac de gemecs., fa mes de 2 anys

I ja li ha explicat a en Casado? Això de què la llengua és una? A veure si se'n surt. O ella no ho sap explicar o ell no ho sap o no ho vol entendre. O les dues coses a l'hora. I millor també si li diu que no torni a tocar el tema, perquè ficarà la pota fins a l'engonal.

Valoració:20menosmas
Per pacotur, fa mes de 2 anys

Defensa l'Estatut? i per què li costa tant afirmar que sa seua llengua és sa LLENGUA CATALANA, pròpia de les Illes Balears?

Valoració:22menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Na Prohens. La reencarnció del nefast Bauzà.Quins equlibris funambulistes ha de fer aquesta senyora per no anomenar català al particular català de les illes! Podem anar preparant la segona manifestació més multitudinaria de les illes

Valoració:19menosmas
Per Quetecreusquetecrec, fa mes de 2 anys

Això és el que diu aquí, que és on hi ha els vots. Quan es a Madrid, tot deuen ser reverències i capades. Fer el balanci, que li diuen.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente