cielo claro
  • Màx: 22.82°
  • Mín: 13.54°
22°

[VÍDEO] Pablo Casado s'apunta al secessionisme lingüístic: «En 'Baleares' no habláis catalán» i «no sois Països Catalans»

El president del PP espanyol, Pablo Casado, ha fet un discurs durant la clausura del 16è Congrés de la sucursal del seu partit a les Balears i no només s'ha permès oferir lliçons sobre què hauríem de fer els illencs, sinó que, a més a més s'ha atrevit també amb la filologia.

Pablo Casado s'ha apuntat al secessionisme negacionista de la unitat de la llengua catalana i ha afirmat que a les Balears «no parlau català» i com si fos quelcom d'oposat ha afegit «parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer».

De la filologia, ha passat a la geografia: «no sou Països Catalans» i ha 'reflexionat' «a qui se li acudeix dir que les Balears són part de no sé quins Països Catalans? És que no han vist aquestes pedres? No han visitat els pobles? No han escoltat aquesta llengua?»

I per acabar la seva diatriba catalanòfoba, el president del PP s'ha compromès a reclamar que els fons europeus arribin també al sector primari i ha plantejat un nou finançament autonòmic. «Necessitam asseure'ns ja per a tenir un nou sistema que sigui per consens i no allò que diu la carta dictada per Puigdemont, Aragonés i Junqueras», ha declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per balafiat, fa mes de 2 anys

Mentre tant la progre SER emprant Baleares, Palma de Mallorca, Ibiza, etc. Son la part guapa del colonialisme.

Valoració:4menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 2 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")



Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya

Valoració:4menosmas
Per Jordi, fa mes de 2 anys

A LES CANÀRIES, NO HI PARLEN CASTELLÀ SINÓ HERREÑO, MAJORERO, GRANCANARIO, GOMERO, PALMERO, LANZAROTEÑÓ I TINERFEÑO



https://www.dbalears.cat/opinio/opinio/2021/07/26/354591/les-canaries-parlen-castella-sino-herreno-majorero-grancanario-gomero-palmero-lanzaroteno-tinerfeno.html

Valoració:8menosmas
Per Judes, fa mes de 2 anys

I que ha de dir?. Que te comandera i figurera fins el punt de vendre la seva gent?. Ja saben bé a qui cerquen, els espanyardos.

Valoració:4menosmas
Per tanmateix, fa mes de 2 anys

Aquest imbècil fa oi just sentir-lo xerrar. I es mateix oi fan tota sa guarda de cap de faves que li reien ses gràcies fent-li de "palmeros". I per cert, na Margalida Prohens, que sembla tenir certs coneixements lingüístics, no té res a dir?

Valoració:13menosmas
Per Màster també en filologia don Pablo, fa mes de 2 anys

"No catalàn" sinó "mallorquín", "menorquín", "ibizenco" i "formenterenco".
Per tant, no foraster, (ni castellà, ni espanyol), sinó andalús, canari, mexicà, colombià, cubà, argentí, uruguaià,
Quantes de "lenguas diferentes" tenim en aquestes illes, segons el "màster" també en filologia don Pablo!

Valoració:16menosmas
Per Ensenyat, fa mes de 2 anys

Som Països Catalans.
I de llengua, una!

Valoració:18menosmas
Per Superdotat? No em faceu riure!, fa mes de 2 anys

Per res del món voldria passar pel beneit i ignorant com passa ell davant la comuitat científica.
Ja és segur que ell no el parla. Ni a Mallorca ni enlloc! Però els descedndents de catalans que vivim a Mallorca i, per tant, ens consideram catalans perquè ho sabem i hem estudiat. no com tants d´alts càrrecs que compren els títols als polítics i universistats, i ens usurparen els drets, ens els robaren, vaja! parlam des del néixer el català. Li agradi o no.
Quin ridícul negar l´evidència. Així demostra el seu grau de funcionament dels seu cervell?
Què es pot esperar d´un polític de tan "pocas luces"?

Valoració:17menosmas
Per SantaFanfa, fa mes de 2 anys

Heus aquí el "masters" Casado més ignorant, feixista i acollonit, per la força que tindrem uns Països Catalans Independents.

Valoració:16menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

No pot ser que aquesta colla d´espanyols continuin amb aquests atacs . Que algú dels nostres polítics vagin a Canàries i diguin el mateix: " En las islas canarias no hablais castellano ni sois españoles hablais el grancanario, el tenerifeño, el gomerano, el lanzaroneño, etc. no sois paises españoles. No sé què esperen els politics nostres a donar la cara. Per abaixar-se els pantalons davant el tribunal de comptes i res més.I el Junqueras que "amo mucho a españa", Quina colla, que no ens passi res.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente