algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Podem Palma, en contra de la construcció d’un «centre d’atenció (o detenció)» de migrants a s'Aranjassa

185959

Podem Palma ha demanat aquest dimecres a la Delegació del Govern espanyol a les Balears que es replantegi la construcció del centre d'atenció temporal a persones migrants a s'Aranjassa.

«La construcció per part del govern de l’Estat d’un centre d’atenció (o detenció) temporal de persones immigrants a S’Aranjassa no va en la línia política que Podem defensa pel que fa al tracte que han de rebre les persones que arriben al nostre territori en pastera, fugint de la pobresa, la fam o la guerra, i que es juguen la vida (i molt sovint la perden) creuant la mar», han explicat.

En un comunicat de premsa, la formació ha assegurat que aquest centre «no va en la línia política» que la formació defensa. «Proposam un centre d'assistència temporal, en el qual les persones immigrants puguin rebre atenció sanitària, amb fàcil accés a serveis bàsics, amb règim obert, i no una presó; en unes instal·lacions dignes, i no en un solar ple d'escombraries al costat de una depuradora», ha assenyalat Podem.

Segons la formació, «la política de fets consumats no és la millor manera de plantejar aquestes qüestions, sense debatre amb les formacions del govern de coalició, sense temps per a plantejar alternatives al model ni a la localització, sense consultar ni avisar els veïns». En aquest sentit, ha sol·licitat prendre en consideració la possibilitat d'impulsar des de la Conselleria d'Afers Socials i Esports «un centre d'acollida de règim obert amb instal·lacions dignes, i que s'aturi l'aixecament d'aquest centre de detenció provisional en uns terrenys degradats».

«La dignitat humana no és només per a qui la pot pagar, és per a tothom. Parlem de ser terra d'acollida, no de detenció, i en conseqüència creiem que els drets humans sempre han d'anar per davant de tot», ha conclòs Podem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.