cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El PP demanarà ara en el Congrés espanyol la reubicació del parc fotovoltaic previst a Son Bonet

El PP demanarà en el Congrés dels Diputats la reubicació del parc fotovoltaic previst a Son Bonet. Segons ha informat la formació aquest dissabte, la portaveu 'popular' de les Balears, Marga Prohens, al costat de la senadora Maria Salom, la portaveu del PP de Marratxí, Magdalena García, el regidor Jaume Llompart i membres de la plataforma veïnal Son Bonet Pulmó Verd han reclamat que «el Govern de Sánchez es replantegi la ubicació de la implantació de parc solar que es vol establir entre les localitats del Pont d'Inca i el Pla de Na Tesa».

Prohens ha anunciat al respecte que el PP defensarà en el Congrés espanyol una Proposició No de Llei (PNL) perquè «el que es vol és mantenir unes condicions de vida favorables per a tots els veïns i que no perdin un espai natural icònic de Marratxí».

En aquest sentit ha subratllat des del PP que «fins i tot l'Associació de Defensa el Patrimoni de Mallorca (ARCA) i el GOB han manifestat el seu rebuig a fer el parc fotovoltaic. També el director general d'Energia, Aitor Urresti, ha dit que no té sentit fer la instal·lació a Son Bonet per a donar energia a Son Sant Joan».

A més, en la PNL s'explica que aquest parc fotovoltaic «seria d'un impacte visual i mediambiental molt negatiu». A més, segons s'argumenta, AENA disposa d'espais suficients dins de les instal·lacions de Son Bonet per a instal·lar plaques fotovoltaiques per a autoconsum «sense haver d'envair el gran espai lliure que hi ha entre el Pla de Na Tesa i el Pont d'Inca».

«Amb el parc solar, es pretén aconseguir un 40% del subministrament elèctric de l'Aeroport de Son Sant Joan. Llavors, no s'hauria d'establir en un espai tan allunyat en el qual es perjudica en diferents aspectes a la comunitat», han afegit els 'populars' per a recordar que la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica garanteix, davant aquestes incerteses, que el pla de transició ha de ser flexible i adaptable a la situació de cada moment. «D'aquí la necessitat de contemplar objectius mesurables i seguiments periòdics que permetin corregir les desviacions i l'adopció de noves mesures que substitueixin aquelles que no siguin viables», han conclòs des del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Què vos creis que vos creim?, fa mes de 2 anys

El PP per tal de posar entrebancs als que governen actualmenr i tornar agafar el poder ,per tornar fer les úniques coses que saben fer bé, que son robar i maltractar a la ciutadania, son capaços de fins i tot fer-se passar per revolucionaris i per ecologistes.
Vos coneixem, herbetes!

Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

El que han de fer el PSOE i el PP, es traspassar totes les competències portuàries i aeroportuàries a les Illes Balears. Que punyetes saben en el Govern Central del que necessitem ò no. És una qüestió fanàtica espanyolista insistir en que el Govern Central ho governi tot.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente