algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Clatellada històrica del Consell d'Europa a Espanya: exigeix la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió

La clatellada que ha pegat aquest dilluns el Consell d'Europa al Regne d'Espanya és de les que fan història i de les que ressonen pel tot el Continent.

Tota la pressió, pública i secreta, exercida per l'Estat espanyol per intentar neutralitzar o atenuar l'informe aprovat avui, no ha servit per res més que confirmar el contingut del text.

El Consell d'Europa ha aprovat aquest dilluns l'informe sobre l'actuació de la justícia espanyola en la causa de l'1 d'octubre. El text s'ha aprovat amb 70 vots a favor, 28 en contra i 12 abstencions.

El document, titulat 'Els polítics haurien de ser perseguits per declaracions fetes en l'exercici del seu mandat?' està centrat en la situació dels dissidents polítics a Turquia i Espanya.

El document, elaborat pel socialista letó Boris Cilevics, assegura que hi ha polítics catalans que han estat processats i condemnats per haver fet declaracions en suport de l'1-O i cridant a la participació en protestes «en exercici del seu mandat polític».

És per això que demana a Espanya que «indulti o alliberi» els presos independentistes, que retiri les peticions d'extradició per als que són a l'exili i que reformi els delictes de rebel·lió i sedició. L'informe conclou que «la mera expressió d'opinions independentistes no és motiu de persecució penal» a Espanya, però qüestiona que els presos sobiranistes siguin «els autors d'un aixecament tumultuós».

En l'exposició de l'informe, Boris Cilevics ha qualificat de «clarament desproporcionades» les condemnes als dirigents sobiranistes en el judici del procés. «No dic que l'organització d'un referèndum il·legal no pugui no ser sancionat», ha dit l'exeurodiputat letó, recordant que els condemnats «clarament varen desobeir les instruccions del Tribunal Constitucional».

Tanmateix, el ponent del document ha indicat que la sedició per la qual varen ser condemnats els líders independentistes «requereix un element que no hi és: la violència». A més, ha afegit que «la persecució de milers de catalans no reflecteix una democràcia viva».

Sobre els indults, Cilevics ha dit que, si es va indultar els revoltats en el 23F, «ara també sembla raonable fer-ho».

El ple ha tombat, també, una a una i per una àmplia majoria totes les esmenes del PSOE i del PP que pretenien rebaixar el contingut del report.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa mes de 2 anys

Balearium: Serà que ets un pres de Lladoners i naltros sense saber-ho? Saps molt bé el que passa allà dins hahahahahahahahahahahhahahaha.Ets una pobre persona.

Valoració:3menosmas
Per Goriet, fa mes de 2 anys

En Balneario se creu les seves pròpies mentides

Valoració:3menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Pobres pancas iluminatis, se indulta porque era un cachondeo lo que pasaba en el centro penitenciario que parecia un hotel, los fugados que sigan chupando fuga, y la unica represion existente es la de los descerebrados CDR.

Valoració:-9menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Espanya: la clavaguera infinita

Valoració:10menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 2 anys

No podia esser d'una altra manera. Fora d'Espanya, i en concret, en es Consell d'Europa, ses injustícies se paguen en manera d'anuncis vergonyants per qui les comet. Espanya va humiliar a Catalunya, atropellant es drets i llibertats des seus ciutadans, així que és de justícia que se reconegui i se demani perdó. No se farà, però sa resolució des Consell d'Europa té un merescut reconeixement pes catalans.

Valoració:5menosmas
Per independència, fa mes de 2 anys

per cert, a sa Guapy no se l´ha vist gens ni mica.



Se li deu haver corregut es rímel ....

Valoració:7menosmas
Per No és per enorgullir-se'n, fa mes de 2 anys

@Honor i Glòria.
Pedro Sánchez sera tot el que vulguem, però no és com Pablo Casado i no té un pèl de beneit . I com que se veia al damunt la mala fama que tindria el PSOE i el govern d'Espanya a la Unió Europea i entre els països democràtics, va decidir indultar als presos polítics independentistes catalans, abans de que Europa els absolgués.
Afortunadament, la resolució del Consell d'Europa ha arribat abans que els seus indults, pel que li hem vist el plumall.
Però el que fa vergonya de veritat, son els cutres estantissos i mallletats, descendents dels colpistes que provocaren una guerra i quaranta anys de dictadura ferotge, que s'atreveixen a qualificar de colpistes als que l'unic delicte que van cometre, va ser posar urnes.
Poden anar ben alerta i fer bonda, perque Europa ja els comença a conèixer.

Valoració:7menosmas
Per honor i glòria, fa mes de 2 anys

Ñ es tractada al mateix nivell que la Turquia d´Erdogán.



Tot un honor per als representants de Bocs.

Valoració:7menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

I per què en Pedro Sánchez, parla d´aministia als presos?
Ara, justament?
No en tenia voluntat de fer-ho... Ha vist les orelles al llop i s´ha volgut adelentar...

Valoració:4menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

I per què en Pedro Sánchez, parla d´aministia als presos?
Ara, justament?
No en tenia voluntat de fer-ho... Ha vist les orelles al llop i s´ha volgut adelentar...

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente