cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

Més per Menorca aconsegueix que el Parlament demani al Govern espanyol el sosteniment de l’Educació 0-3 anys

Group of kids playing with constructor

El Parlament ha aprovat aquest dijous una proposta perquè l'etapa 0-3 anys prengui l'impuls que li atorga la darrera modificació de la Llei Orgànica d’Educació i que, com s'estableix, es faci en un pla de vuit anys de durada perquè aquest cicle avanci cap a una oferta pública «suficient i assequible» i a l'hora se'n garanteixi «l'equitat i qualitat i el caràcter educatiu».

A més, l’Estat haurà d’incloure en els propers Pressupostos Generals una aportació econòmica estable per a la creació i sosteniment dels centres de 1r cicle d’educació infantil ja que, com ha recordat el diputat Josep Castells, això és «imprescindible per assolir la gratuïtat universal de l'etapa 0-3 anys».

Castells ha explicat durant la defensa de la Proposició no de Llei (PNL) que «fins ara, la responsabilitat de crear i sostenir l’oferta de places ha estat, bàsicament, dels ajuntaments i del Consell Insular, mentre que l’Estat només hi va contribuir a través de l'efímer PLAN EDUCA3».

«En un moment de crisi com l'actual, en què s'està incrementant la pobresa infantil, els experts consideren un front clau la lluita per l'escolarització universal de 0 a 3 anys, per la cadena d'efectes beneficiosos que suposaria», ha assegurat el diputat. Entre d'altres, ha dit, «permetria reforçar la igualtat d'oportunitats per als infants més desfavorits, no només en termes educatius, sinó de salut i benestar perquè tendrien l'ocasió de menjar sa, socialitzar en un entorn positiu i millorar els hàbits. Tot plegat, compensa situacions menys favorables a la llar d'origen».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.