nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

L'activista Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó

L'activista independentista Marcel Vivet ha estat condemnat a cinc anys de presó per l'Audiència de Barcelona per la seva participació en la manifestació Holi contra els policies espanyols de Jusapol el 29 de setembre de 2018 a Barcelona.

La sentència li imposa dos anys de presó per un delicte de desordres públics i tres anys de presó i un dia per atemptat contra un agent de l'autoritat. També li imposa una inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 2.100 euros per les lesions ocasionades a l'agent dels Mossos d'Esquadra.

Segons Vilaweb, el jutge el declara culpable d'haver colpejat un agent dels Mossos amb un bastó en el transcurs de la manifestació i d'ocasionar-li ferides que van requerir assistència mèdica. El mateix magistrat que redacta la sentència reconeix que no hi ha imatges gràfiques que ho acreditin, però diu que amb la declaració de l'agent n'hi ha prou per a imposar una sentència condemnatòria: «El Tribunal Suprem, com el Constitucional, tenen establert amb reiteració que la declaració de la víctima pot ser suficient per a establir una sentència condemnatòria, afeblint la presumpció d'innocència».

El jutge li ha imposat la màxima pena que demanaven les acusacions. La fiscalia sol·licitava una condemna de cinc anys i sis mesos de presó, i la Generalitat, una de quatre anys i nou mesos. Abans del judici, la Generalitat va oferir-li un pacte, segons el qual ell acceptava els presumptes delictes a canvi d'una pena de dos anys de presó, però Vivet ho va rebutjar: «Xantatge i estratègia per a carregar-me el pes d'aquesta vergonya de judici i ells rentar-se'n les mans», va dir.

Per altra banda, Marcel ha fet pública la sentència al seu compte de Twitter, i ha afegit que «Mai m'aturaran. Mai abaixaré el cap front a la repressió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa mes de 2 anys

No fan falta imatges quan el denunciant és una autoritat, el mateix passa amb un professor agredit per un alumne, mai es demanen gravacions, no ens hem de distreure. A molts vos deu parèixer molt ocurrent o graciós fer un holi a la cara dels policies, però no, no ho és. Pel fet de ser català, hom no pot fer tot el que vulgui. I aquest beneitet s'ho va pensar i va anar una passa més enllà. Segur que és molt bon fill i potser cuini molt bé i canti el Virolai, però ha comès un delicte i ho ha de pagar.

Valoració:1menosmas
Per Democràcia fallida la d´eÑa, fa mes de 2 anys

I quan els jutges centrals proclamen que les manifestacions feixistes entren dins del supòsit de la llibertat d´expressió?
Aquesta gent centralista està malalta de debó, i caldria treure-l´s el càrrec ipso facto.

Valoració:9menosmas
Per Quin perill!, fa mes de 2 anys

No hi ha imatges de l'agressió, no hi ha informes mèdics de les suposades lesions, però el jutge diu que amb la paraula d'un agent de policia, ja basta per dictar sentència de culpabilitat.
Tanta permisivitat amb les dretes i les ultres dretes i tanta ma dura amb la resta. no és propi d'una democràcia sana.
Quina por que fan!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente