lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

El Consell d’Europa exigeix al Govern espanyol que alliberi els presos polítics i el Ministeri d'Exteriors diu que és un «aval» a la seva política

No hi ha pitjor sord que el que no vol escoltar. I el Govern espanyol no només es fa el sord davant les veus internacionals que exigeixen l'alliberament dels líders independentistes catalans empresonats per raons polítiques, ara també es fa boig.

Aquest passat dijous es feia públic un informe del Consell d’Europa sobre com Espanya i Turquia utilitzen la justícia contra els polítics catalans i kurds, respectivament.

L'informe elaborat pel Comitè d’Afers Legals i Drets Humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell és claríssim i molt contundent: «diversos polítics catalans d’alt nivell varen ser processats i finalment condemnats a llargues penes de presó per sedició i altres delictes, entre més coses per declaracions fetes en l’exercici dels seus mandats polítics, tot donant suport al referèndum inconstitucional sobre la independència de Catalunya de l’octubre del 2017», explica el document elaborat pel letó socialista Boris Cilevics, relator d’una missió que ha durat un any i mig.

Aquesta comissió parlamentària demana a les autoritats espanyoles que reformin els delictes de rebel·lió i de sedició perquè «no puguin interpretar-se com si quedés sense efecte la despenalització de l’organització de referèndums il·legals del 2005, i que no portin a sancions desproporcionades per transgressions no violentes». I afegeix la petició que «es consideri l’indult o l’excarceració» dels presos polítics «condemnats pel seu paper en l’organització del referèndum inconstitucional i les manifestacions multitudinàries pacífiques relacionades». I encara més, demana que es deixi de perseguir els exiliats i els nombrosos ex-alts càrrecs acusats i pendents de judici «relacionats amb el referèndum del 2017».

Finalment, l’informe demana a les autoritats espanyoles que «deixin de demanar als polítics catalans que reneguin de les seves opinions polítiques profundament arrelades a canvi d’un règim penitenciari més favorable o de la possibilitat d’un indult».

Tot i la contundència de l'informe. Tot i que el Consell d'Europa situa l'Estat espanyol a l'alçada de Turquia, el Govern espanyol, a través del seu Ministeri d'Exteriors ha fet una nota de premsa en la que diu que «La Comissió d'Assumptes Jurídics i Drets Humans de l'Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa ha avalat avui l'actuació d'Espanya en relació als polítics independentistes catalans» i afegeix que «L'informe indica que l'actuació dels polítics independentistes ha estat inconstitucional i il·legal, i que l'Administració de Justícia d'Espanya en defensa de la legalitat vulnerada va tenir lloc dins dels paràmetres d'un Estat de Dret».

Fake news des de tot un Ministeri d'Afers Esteriors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobrets, fan molta pena., fa mes de 2 anys

Poden ser més manipuladors? O són tan ignorants, que ni s´ESO deuen tenir pels sseus mèrits que no entenen res de res?
A qui volen enganar? No poden cobrir l´evidència.

Valoració:3menosmas
Per tanmateix, fa mes de 2 anys

Qui no té raó?

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 2 anys

Idò si han dit això és una nova demostració de que el problema que tenim no és la dreta ni l'extrema dreta, sinó aquests que diuen que són progressistes i governen.

Valoració:5menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

El "sostenella y no enmendarla" tan típic de glòries imperials estantisses. Spainstan is always different!

Valoració:6menosmas
Per per lògica comuna, fa mes de 2 anys

Per a un govern desentès com aquest sociata, i l´anterior pepero, tan sols caldria mà ferma.
Com que no compleixen les normes generals i bàsiques d´Europa i passen de totes les recomanacions europees, els caldria imposar algun correctiu econòmic, que aquí és on mes els cou. De ben segur que aleshores ja escoltarien un poc més.

Valoració:3menosmas
Per Això no té remei, fa mes de 2 anys

Qui se pot fiar d'Espanya, malgrat tengui el govern més progressista des-de la restauració de la democràcia?
Just pel fet de que posin a l'estat espanyol díns del mateix apartat que Turquia, hauria de fer recapacitar al govern de Pedro Sánchez. Però l'orgull, la prepotència i la manca de raonament dels espanyols és infinita i a vegades, recorden a aquells reis de l'antiquitat, que perdien guerres, però que feien creure als seus pobles que les havien guanyat.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente