cielo claro
 • Màx: 25°
 • Mín: 21°
24°

Més per Menorca, MÉS per Mallorca i Ara Eivissa ratifiquen la creació d’una marca estable per a concórrer a les eleccions estatals

Les assembles de Més per Menorca i MÉS per Mallorca han donat el vist i plau a la creació d’una marca estable i conjunta per a concórrer als diferents processos electorals de caire estatal. L’aliança ha estat ratificada per les dues assembles que, posteriorment, decidiran el nom de la coalició que també integrarà Ara Eivissa, que ja va votar en assemblea la seva adhesió.

L’acord, només se circumscriu a les eleccions estatals. D’aquesta manera, les tres formacions mantendran la seva sobirania, tot i que la nova marca transcendirà dels partits amb la intenció de constituir-se com un partit instrumental, una federació o una coalició. En aquesta nova fórmula es plantejaran unes primàries obertes per a implicar la ciutadania i les entitats en aquest procés, a més de demanar una recollida de suports per a poder conformar una candidatura competitiva que pugui arribar a molts sectors de la nostra societat.

Segons el coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, «aquesta és una gran oportunitat per demostrar que som capaços de tenir una veu pròpia a Madrid que defensi els interessos de Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera». Moll ha destacat que «tenim el dret i l’obligació de defensar el nostre territori davant les administracions que faci falta, que ens escoltin i respectin la nostra autonomia com a poble». Per acabar, el coordinador de Més per Menorca ha celebrat «la creació d’una aliança ferma que esdevengui una representació real de les Illes Balears i Pitiüses».

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha destacat que aquesta «és la primera vegada que plantejam un projecte sòlid i estable amb els partits germans de les altres illes». Segons el mateix Noguera, aquest és un «projecte aglutinador, plantejat amb
temps i sobretot, amb aspiracions per tal que la veu de les Illes Balears i la de la seva ciutadania pugui arribar a Madrid». El coordinador de MÉS per Mallorca ha sentenciat que «aquest procés que ara començam ha de servir per fer història després de 40 anys d’injustícies repetides i seguides cap al nostre país».

En concret, les dues assemblees han aprovat dos documents: el de les bases d’aquest projecte insularista, per una banda, i per l’altra, un decàleg que serà el corpus ideològic d’aquest nou espai polític. En relació amb el decàleg, aquests són els plantejaments que marcaran el corpus ideològic d’aquest nou espai:

 • Sobirania
 • Autogovern
 • Un nou model econòmic
 • Prosperitat compartida
 • Ecologisme polític
 • Cultura, llengua i país
 • Feminisme per la igualtat
 • Democràcia
 • Confederalisme
 • Agenda Europea

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De fracàs..., fa mes de 2 anys

De Fracàs en fracàs. En Noguera ja no vol anar de número tres a la llista de Podemos? Idò, comès que fort i no et moguis varen voler que votàssim primer Illanes i després en tercer lloc en Toni Verger? Ja no mos fiam de les teories ni de les propagandes, estam massa escalivats.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente