algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Més per Menorca interroga aquest dimarts Armengol sobre l’incident lingüístic d’Eivissa

Josep Castells: «La renúncia de la presidenta a emprar el català és greu perquè deixa desemparats els ciutadans que constantment reben el mateix tipus d'agressions lingüístiques»

Més per Menorca farà una pregunta oral a Francina Armengol durant el Ple d’aquest dimarts al Parlament sobre l’incident que es va produir dimecres durant l’acte de celebració de l’ascens de l’UD Ibiza a Segona Divisió, quan la presidenta va baratar la llengua i va passar a parlar en castellà en resposta als crits de dos individus que l’havien increpada i li havien exigit que s’expressàs en espanyol.

Tot plegat ha generat un gran debat a les xarxes socials on moltes persones han lamentat que la presidenta no hagi estat a l’altura, tot mantenint-se ferma en l’ús de la llengua pròpia, com és desitjable davant qualsevol agressió lingüística.

A banda del mal exemple que suposa, Més per Menorca recorda que, segons la Llei de Normalització Lingüística, els càrrecs de les Illes, en exercici de les seves funcions, estan obligats a fer les intervencions públiques en català.«L’abandonament de la llengua pròpia per part de la presidenta és encara més greu, perquè la seva actitud se suma a l’abandonament –cada vegada més habitual– de les funcions institucionals per part d’altres càrrecs: per exemple, el cas del batle d’Eivissa en el mateix acte, que només va fer el discurs en castellà», ha afegit el diputat Josep Castells. Castells ha explicat que aquest episodi ens dóna «una oportunitat per analitzar aquesta problemàtica, conèixer el posicionament del Govern i exigir-li que actuï en defensa i promoció de la nostra llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ib3, fa mes de 2 anys

La programació de la televisió pública, IB3, desprestigia molt més l'ús de la llengua catalana que la girada de llengua d'Armengol i companyia, perquè són molts els alts càrrecs que parlen castellà en púbic. Tot això està pensat de fa estona, no és cap casualitat, perquè ja fa sis anys que governen els mateixos. Per altra part quan Celaà va ptesentar la nova llei d'educació va dir que havia de servir per equiparar les llengües de l'Estat. Va bastar que la dreta remugàs una mica perquè la ministra del PSOE caigués tot d'una en contradicció. Va ser quan va dir que la nova llei no treu la preeminència a la llengua castellana. Aquest és el problema. Cap reforma, ni del PSOE ni del PP, mai no permetran l'equiparació real, tot sempre quedarà reduït a la propaganda enganyosa.

Valoració:0menosmas
Per Gabriel, fa mes de 2 anys

És un mal precedent, senyora Presidenta, per a tots els que volem tenir el dret de parlar català a ca nostra, a les Illes Balears. Amb la seva actitud, moltes més agressions lingüístiques seran justificades pels propis agressors, que se sentiran legitimats per a poder seguir fent servir la seva mala educació per escarniar i humiliar a qualsevol catalanoparlant. Rectifiqui, senyora pesidenta i asseguri que la resposta que va tenir va ser un error que no tornarà a passar.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente