lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

Pedro Sánchez reconeix implícitament que mantenir els presos polítics a la presó és venjança

184119

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que la decisió sobre els indults als líders independentistes empresonats per raons polítiques, la prendrà guiant-se per «valors constitucionals com la concòrdia, el diàleg, l'entesa» i no «per la venjança».

Sánchez ho ha dit a Brussel·les, després del Consell Europeu, en una roda de premsa en què ha apostat per «mirar al futur» i superar «una crisi que va esquinçar no només la societat catalana sinó el conjunt de la societat espanyola».

Sánchez ha reconegut implícitament que el fet que els líders polítics independentistes siguin a la presó és per revenja, ja que ha afirmat que «en els valors constitucionals no hi ha ni la revenja ni la venjança. I sí la concòrdia, sí l'entesa, sí el diàleg, sí el respecte a les lleis, la Constitució i la legalitat democràtica.»

Preguntat sobre les declaracions que va fer l'octubre del 2019 en què es va comprometre amb el «compliment íntegre» de les condemnesemeses pel Tribunal Suprem, Sánchez ha insistit en la necessitat de «mirar al futur i aprendre dels errors».

Una setmana clau

S'espera que el Tribunal Suprem es pronunciï aquesta setmana sobre els indults als presos condemnats per l'1-O. Qui tendrà la darrera paraula serà el govern espanyol, però abans necessita l'informe del tribunal, que no és vinculant però sí imprescindible.

A l'hora d'elaborar l'informe, el Suprem ha de tenir en compte aspectes com el temps que els condemnats han passat en presó preventiva o la part de condemna que ja han complert. La llei també remarca que s'ha de valorar, molt especialment, els indicis o proves de penediment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per de veres, fa mes de 2 anys

FETS I NO PARAULES.

Valoració:1menosmas
Per L'hem de votar, fa mes de 2 anys

És tan comprensiu, en Pedro Sánchez, que jo crec que quan ens tornin donar permís per anar a votar allò que és possible votar, faré un pensament.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente