nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Vidal: «El ministre Ábalos no contesta per què compleixen amb el finançament de transport de viatgers amb Canàries i no amb les Illes Balears?»

Tot i que la ministra Montero dóna el REB per complit, el senador retreu l'incompliment de Madrid amb la part de transport del Règim Fiscal.

El senador de designació autonòmica per les Illes Balears, Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha interpel·lat el ministre espanyol de transports, José Luis Ábalos, sobre les polítiques futures de transport terrestre, aèria i marítima pel que fa a les competències estatals a les Balears.

Vidal ha reclamat al ministre, pel que fa al transport aeri, que «deixi de qüestionar el descompte de resident» i «promogui la igualtat d'oportunitats i el respecte a la insularitat» al mateix temps que l'instava a «evitar que les empreses d'aviació capitalitzin les ajudes». L'ecosobiranista ha afegit que «la necessitat de saber en quina situació estan els compromisos de l'estat amb les rutes Menorca- Barcelona i Menorca-Mallorca com a Obligacions de Servei Públic (OSP) és rellevant». Vidal ha fet memòria dient que el febrer de 2021 el GOIB va fer a Madrid la petició de la proposta de l'OSP Menorca-Barcelona «i encara no ha rebut cap resposta».

Pel que fa a les infraestructures aeroportuàries, el senador ha manifestat a Ábalos que la «no a l'ampliació de l'aeroport de Palma és més viva que mai entre la societat civil illenca» així com «el suport popular a la construcció d'una nova torre de control a l'aeroport de Menorca».

El senador ecosobiranista ha proposat al ministre valencià, pel que fa al transport marítim, «que el reglament de mínims sigui modificat o les Illes Balears en quedin exonerades». Respecte al Règim Especial ha recordat que «el REB preveu un 50% de descompte entre illes en vaixell i un 75% en avió i la societat balear necessita saber si l'estat fa comptes abonar el 25% que ha posat el Govern». Vidal s'ha mostrat, així mateix, «extremadament preocupat per la bioseguretat dels ports de les Balears» i «en especial per la qüestió de les espècies invasores a Eivissa i a Formentera».

Finalment, pel que fa a l'àmbit terrestre el mallorquinista ha reclamat jocosament «com és possible que si el REB aprovat exposa que el transport terrestre de viatgers s'ha de finançar mitjançant els Pressupostos Generals de l'Estat, les Balears rebin zero euros al respecte?». Aquí el senador autonòmic ha recordat que els Pressupostos de l'Estat comprometen fins a 126 milions per Madrid o 47 milions per les Canàries per a transport públic terrestre. El senador ha reclamat que «el tren de Llevant sigui una realitat: només manquen 90 milions d'euros per poder-lo posar en marxa» i que «els 240 milions del conveni de carreteres que l'Estat deu globalment puguin ser abonats amb rapidesa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ja és tradicional, fa mes de 2 anys

estam en territori d´espoliats, i per tal cosa estam discriminats pes poder espaÑol.

Valoració:3menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

No es vol lenganxarels dits... i la resposta és molt bruta?

Valoració:0menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Ja és hora de possar fil a la agulla,per R.I.I.B.=República Independent Illes Balears.
Basta ja,de que Madriz mos robi.

Valoració:7menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Francina, no tens res a dir com a presidenta del Gover de les Illes Balears? PsoE/UP/PP, tots son de la mateixa cordade forastera. A veura si ho recordem a l'hora de votar.

Valoració:3menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Tota la raó. A la fí algú lluita pels nostres drets.
A veure si li fan cas.😒difícil.

Valoració:8menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Es un assumpte de melons?

Valoració:-1menosmas
Per això té lo centralisme, fa mes de 2 anys

el poder central acostuma a prendre la xocolata ben clara, i tot lo demés molt espès.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente