algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

MÉS considera «un atac» la intenció d'implementar un peatge a les carreteres de Mallorca

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha rebutjat aquest dijous la intenció del govern espanyol d'incorporar peatges a la xarxa d'alta capacitat, autovies i autopistes de tots els territoris a partir del 2024.

D'acord amb la formació ecosobiranista, la decisió de l'executiu de Pedro Sánchez afectarà tres vies de Mallorca: la que uneix Palma amb Paguera, la que va des de Palma fins Sa Pobla i que l'enllaça la ciutat amb Llucmajor.

Segons Ferrà, «tan sols la proposta ja suposa un atac i una falta de respecte cap als ciutadans de Mallorca». De fet, el diputat ha censurat que «el govern espanyol sembla no tenir fi en el seu intent d'espoliar-nos tot el que pugui i més».

Ferrà ha lamentat aquesta proposta que el Govern, en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ha enviat a la Comissió Europea. Si bé des de MÉS es comparteix la filosofia d'incentivar una mobilitat més sostenible, «això no pot fer-se augmentant l'excessiva càrrega fiscal que ja patim», han indicat.


En aquest sentit, ha criticat que «mentre l'Estat segueix sense compensar els costos d'insularitat, incrementa la pressió sobre particulars i empreses via imposats». A més, ha apuntat que «l'Estat incompleix la seva obligació respecte a la xarxa viària de Mallorca» i ha recordat «el deute pendent del conveni de carreteres i la nul·la inversió en transport ferroviari o en el transport metropolità de Palma».


El diputat ha assenyalat que la ciutadania «ja paga un peatge en l'ombra a causa de la mala gestió dels partits de dreta» i ha esmentat com a exemple la carretera de Manacor. Segons Ferrà «implantar més peatges serà una estafa i un nou greuge a un territori maltractat i infrafinançat històricament per l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gabriel, fa mes de 2 anys

Som una colònia i punt

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente