algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Unides Podem adverteix que la pandèmia ha «estat una nova bufetada» a la precarietat dels joves

La diputada d'Unides Podem per les Balears en el Congrés Lucía Muñoz ha alertat aquest dijous de la situació de precarietat dels joves i ha considerat que «aquesta pandèmia ha estat una nova bufetada a un col·lectiu que ja es va veure greument afectat en la passada crisi a causa de la falta d'oportunitats laborals».

Muñoz ha assegurat que aquesta situació ha provocat que a l'Estat espanyol un de cada dos joves tingui símptomes compatibles amb quadres d'ansietat i depressió. «Per a ser lliures abans cal estar sans.

La desesperança que assola a la joventut, sobretot de la classe obrera, només pot combatre's amb serveis públics, amb una llei d'habitatge que reguli el preu dels lloguers, el tancament de les casa d'apostes i la posada en marxa de programes de salut mental», ha indicat.

Així mateix, ha sentenciat que el futur com a societat i d'aquesta generació «depèn d'altres coses també, com que tirem a Isabel Díaz Ayuso i els seus aliats feixistes de la Porta del Sol».

Quant al Pla de Recuperació, Muñoz ha destacat que «presta una atenció prioritària al desenvolupament d'oportunitats vitals i professionals per a les generacions futures».

Segons ha explicat, una part de les inversions es destinaran a la mobilitat sostenible i la recuperació d'ecosistemes, la transformació industrial i la modernització dels principals sectors productius. D'altra banda, un segon eix s'orienta a «impulsar l'educació, la formació professional i la capacitació digital, absolutament claus per a la millora de la productivitat i els salaris, així com la reducció de l'alt atur juvenil», ha dit la diputada.

Respecte a l'habitatge, Muñoz ha aclarit que el Pla incorpora un element important de renovació i promoció del parc públic amb la finalitat de proporcionar habitatges accessibles als joves, amb un programa de 1.000 milions d'euros d'inversió en habitatge social per a lloguer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Una mitja veritat, fa mes de 2 anys

Bé, "Ja ho val", comprenc que els de Més estiguin preocupats pel mal paper que fan donant suport al govern del PSOE.

Valoració:2menosmas
Per Ja ho val!, fa mes de 2 anys

@Una mitja veritat.
Jo no som del partit d'aquesta senyora, però el pes de Podemos dins del Govern estatal és infim i el que de veritat talla el bacallà és el PSOE.
Això que diu vostè, és com si li donàssim la culpa a MÉS de les males decisions que se prenen a la conselleria d'Educació del nostre Govern, o de que la Presidenta no vol participar en fer cap cordó sanitari contra els ultra-feixistes.
És donar la culpa a uns de les males decisions dels altres. El dia que la gent se decidesqui a deixar de donar vots al centre dreta i ho faci a partits més compromesos, si llavors i només llavors els fallen, podrà donar los la culpa, però mentres tot el poder el tenguin uns altres, la culpa sera d'aquests altres.
Això és com aquell pepero, que quan governava Bauzá i li onava la culpa a MÉS dels desastres de l'apotecari i del deu equip.

Valoració:2menosmas
Per Una mitja veritat, fa mes de 2 anys

No és del tot cert, el que hauria de dir aquesta senyora és que la pandèmia haurà servit perquè les empreses trobin noves justificacions per explotar els joves i els que no són joves. Els senyors de la banca, per exemple, fa pocs dies per justificar l'acomiadament de milers i milers de treballadors, varen dir que un dels motius han estat el canvi de serveis que permeten les noves tecnologies. Per contra, la pandèmia no ha privat que els executius de la banca, i d'altres grans empreses, hagin multiplicat les seves retribucions. La pandèmia no ha afectat la política, hi ha més gent que mai que s'hi dedica cobrant excel·lents retribucions.
El partit d'aquesta senyora governa a institucions que privatitzen serveis públics i contribueixen, per tant, a la precarització laboral de joves i no tan joves. El partit d'aquesta senyora va prometre que acabaria amb la casta, milloraria les condicions de feina de la gent, aturaria els desnonaments, etc, etc. Basta de cercar excuses amb la pandèmia. Podemos acabarà com va acabar el partit grec Syriza, desapareixent del mapa per haver traït la gent que els ha votat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente