cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Vidal demana a Fiscalia que actuï contra «els delictes d'odi racista de l'extrema dreta amb representació institucional»

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha comparegut aquest dijous en el Parlament amb representants d'entitats de migrants de Bolívia, República Dominicana, el Senegal i el Marroc (integrants de la Plataforma de la Immigració de les Illes), per a reclamar a la Fiscalia «que actuï d'ofici contra els delictes d'odi racista de l'extrema dreta amb representació institucional».

El senador ha presentat, juntament amb la Plataforma, el manifest el contra el racisme i la incitació a l'odi. Vidal ha recordat que «l'estratègia de l'odi de la ultradreta és hereva de la tebiesa i falta de valentia de la dreta conservadora i liberal, que mai ha condemnat el franquisme i ha tolerat el racisme, el masclisme i l'homofòbia durant 40 anys».

En aquest sentit, el senador autonòmic s'ha referit, en el marc de l'1 de maig, a la necessitat de «menys odi racista i més justícia social, condicions de treball dignes i enfortiment del teixit econòmic local per a beneficiar a tots els mallorquins, tant els nous com els que porten vuit segles aquí».

Així mateix, el ecosoberanista s'ha compromès «a presentar una moció al Senat contra el racisme i la incitació a l'odi recollint les demandes de les 22 entitats de nous mallorquins que s'agrupen en la Plataforma de la Immigració». «Les Illes, com a terra d'acolliment però també de migrants, han de ser un país líder en la lluita contra tota forma de discriminació», ha defensat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.