cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

MÉS per Mallorca insta el Govern a recórrer als tribunals per a recuperar el deute de l’Estat

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha insistit en la necessitat de posar en marxa un agència tributària pròpia «amb plena capacitat i competències». Segons Ferrà és l’única manera d’acabar amb la dependència financera i evitar els continus greuges per part de l’executiu espanyol. Ferrà ha recordat que la creació d’aquesta agència «ja figura contemplada a l’Estatut» i ha anunciat que la formació presentarà diferents iniciatives legislatives al Parlament amb la intenció de materialitzar la proposta.

Ferrà ha fet pública la proposta després de la sentència del Tribunal que Suprem que reconeix a Castella i Lleó el deute per part de l’Estat d’una part dels doblers recaptats en concepte d’IVA. Una situació semblant a la de les Illes Balears. En aquest cas, el deute per part de l’Estat suma 78 milions. Al respecte, el diputat de MÉS ha explicat que «en el cas de disposar d’una agencia pròpia ara no en parlaríem de recuperar cap euro; ja els tendríem aquí. Ara no reclamaríem a Madrid la part que ens pertoca d’aquest impost».

Pel que fa a la sentència, Ferrà ha dit que «en espera d’una lectura més acurada queda clar que la via judicial és una via a tenir en compte i per tant instam el govern a estudiar-la». Es més, Ferrà no ha tengut cap en dubte en assenyalar que «cal aprofundir en l’opció judicial davant cada incompliment per part de l’Estat». Segons Ferrà, «si volem solucions hem de ser un problema per a l’Estat». En aquest sentit ha recordat que el recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressuposts Generals van per aquest camí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Merda, fa mes de 2 anys

Instau, instau, que a Madrit ja deuen estar acollonits! PSM, cavellet quan eres jove...

Valoració:3menosmas
Per Ho diu el PP, fa mes de 2 anys

Això mateix no ho diu també el PP? Més governa o està a l'oposició? No aniria millor que Més treballàs directament a favor de la independència que això que fan de demanar les engrunes que Espanya deu i no vol donar?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente