algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

MÉS aconsegueix al Senat incloure la posidònia dins la Llei estatal de Canvi Climàtic

El senador per les Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha celebrat, aquest dimecres, que el projecte de Llei estatal de Canvi Climàtic inclogui les prades de posidònia i els ecosistemes marins com a part de l'estratègia específica de conservació.

Segons ha comunicat MÉS, Vidal ha aconseguit la incorporació del llenguatge inclusiu en la Llei «i el reconeixement del Senat com a espai de deliberació». No obstant això, durant el debat dels dictàmens durant el ple del Senat, Vidal s'ha mostrat molest «davant la poca sensibilitat del Govern amb els territoris insulars».

«No entenem com un estat amb dos arxipèlags i amb boscos marins de posidònia potentíssims com atrapador de CO2 tenen tan poca sensibilitat en la seva Llei de Canvi Climàtic amb les illes o la posidònia», ha dit Vidal, qui ha assegurat que «si som conscients que determinats micro estats insulars del Pacífic tendrà problemes molt greus que ens fa pensar que a Balears no ho passarem malament».

Així mateix, ha afegit que «segur que ningú entendria» que la llei brasilera de Canvi Climàtic obviés l'Amazònia i, en aquest sentit, la llei «menysvalora la insularitat, la sobirania de Balears i la mar Mediterrània».

Vidal ha remarcat de nou que ha presentat 60 esmenes en sis blocs, un corresponent a l'ambició i cinc més relatius al fet insular, a la lluita contra les prospeccions, la mobilitat, la coherència dels macroprojectes estatals amb la lluita contra el canvi climàtic i en un comerç internacional que no entri en contradicció amb els objectius climàtics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 2 anys

Molt ben fet. Gràcies, MÉS.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

No saben ni que n'hi ha, de posidònia. Què han de saber, si se pensen que Palma és l'illa sencera i no únicament la capital.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente