algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

MÉS-Estimam Palma insta a fer un cordó sanitari a l’extrema dreta i el feixisme

MÉS-Estimam Palma ha celebrat una assemblea en línia, en el decurs de la qual la militància ha instat a fer un cordó sanitari per a aïllar l’extrema dreta i el feixisme. La formació ecosobiranista proposarà a les formacions polítiques de l’Ajuntament de Palma aïllar els discursos d’odi i les formacions feixistes i d’extrema dreta presents al consistori.

Miquel Àngel Contreras, coordinador de MÉS-Estimam Palma, ha assegurat que Vox «atempta contra la vida de les persones. La seva violència verbal, el seu racisme, homofòbia, masclisme i foment de l’odi són una amenaça real contra la vida i la dignitat de moltes persones, en particular, i per al conjunt de la societat». Per això, ha assegurat, la formació ecosobiranista ha aprovat impulsar un cordó sanitari al feixisme i l’extrema dreta i instar els partits democràtics a unir-s’hi «per a defensar els principis democràtics, rebutjar les actituds, accions i discursos que generen odi i ruptura de la convivència a la nostra ciutat».

En aquest sentit, l’assemblea de MÉS-Estimam Palma ha aprovat:

  • Expressar i defensar la vocació de Palma com a ciutat de defensa dels drets fonamentals i contra l’extrema dreta, així com mostrar el rebuig vers els discursos que fomenten l’odi, relativitzen el feixisme i posen en perill la convivència.

  • Manifestar el compromís de MÉS de denunciar i aïllar l’extrema dreta, instant els partits que conformen el consistori a no arribar a acords polítics amb aquestes formacions i organitzacions, i comprometent-se no col·laborar ni finançar cap entitat que defensi idees ultradretanes que atemptin contra el sistema de drets i llibertats democràtiques.

  • Denunciar l’actuació d’aquelles formacions polítiques que accepten la connivència amb els partits d’extrema dreta, impregnant-se del seu discurs, normalitzant les seves propostes i arribant a acords polítics que suposen un blanqueig del seu ideari i un atac contra els drets individuals i col·lectius de la ciutadania.

  • Assumir el compromís, des de la diversitat democràtica, de continuar implementant polítiques en defensa de la diversitat sexual i la identitat de gènere, els feminismes, la interculturalitat, la defensa de la diversitat lingüística i cultural, la defensa de la llibertat religiosa en un marc de laïcitat i els drets de les minories amb l’objectiu de fer de Palma una ciutat de llibertat i drets civils.

  • Denunciar la complicitat d'alguns poders econòmics, mediàtics, policials i judicials, que donen suport a l'extrema dreta i que blanquegen el seu discurs, i exigir al Govern espanyol que combati la infiltració del feixisme dins l'aparell de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Me va pareixa llitgir,que el octubre passat,la CE,ordiná la il.legalizació del partiti del odi,violencia i xenofobia.
Molts dels seus simpatitzants,son com els caballs,dels picadors només miran cap una direcció;ni s'han llitgit,el programa,ni veuen ni escoltan,les sevas propostas,amb lo tocant,a sanitat,educació,pensions...TOT PRIVATITZAT.
Es pot ser afí,a unas ideas..que te perjudicaran .Llibertad..quina,la de una,grande y libre.Tenia,un tio homosexual,i li aplicaran ,la famosa llei de " peligrosidad social"; cada dos per tres al apellissavan,i a la fi es va suisidar.
Si als seus votans,anyoran aquells temps d' imfamia,i terror,és que son iguals que ells,segos,i sorts,no cal insultarlos,ells mateixos demostran lo que són; els demócratas,dialogam,ells-ellas,totduna insultan.." per la boca mor el peix " SyR.

Valoració:2menosmas
Per Fora feixistes de les institucions democràtiques#, fa mes de 2 anys

Els partits d'ultra dreta feixista no haurien de ser legals, perque tenim antecedents històrics del desastres que feren i que tornarien a fer si governàssin. Per tant, no s'ha d'exposar a les persones a tornar viure un holocaust ni una època de quaranta anys d'extermini sistemàtic de persones, just per les seves idees polítiques, com li va passar a Espanya a l'època franquista, només per demostrar un esperit democràtic i un tarannà dialogant, amb qui no s'ho mereix ni aprecia, però que s'en aprofita.
I és veritat que la gent els té por, com a ells els complau saber. Però la por i l'instint de defensa pròpia por dur a fer coses que no son correctes, però que aquesta mala gent provoca continuament per fer se ells les víctimes, mentres que els seus goriles ataquen, fan pintades i actes vandàlics impunement.I no hi ha dret a que polítics democràtics i normals, per demostrar beneitures sense sentit, arrisquin a tota una població a que uns elements problemàtics i potencialment perillosos, que no fan ni una proposta útil i que son un entrebanc per la bona marxa de la comunitat, siguin considerats igual que els demòcrates dins els espais democràtics.

Valoració:2menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

T'insultes tu mateix, babau!

Valoració:4menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Jamás he votado a VOX, pero a partir de ahora lo haré.
A los de Mès, tampoco los he votado nunca, pero jamás lo haré.
Solo habla de "cordones" y otras idioteces de parecido calado, el que no tiene argumentos para combatir las ideas, con otras ideas supuestamente mejores.
Comunistas, socialistas (no todos, evidentemente), catalanistas, separatistas de todo pelaje, pesemeros, messeros. ¡NO, GRACIAS!
VOX, se ha ganados DOS votos de mi familia, como mínimo. Al final, la que tendrá seny, será Armengol que, por cierto, no es santa de mi devoción.
Ahora, a insultar

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente