algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Ferrà: «Defensar els valors de la II República posa a l’agenda la necessitat de decidir mitjançant un referèndum quin model d’estat volem»

El diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha reivindicat la vigència dels valors republicans com «una realitat viva que honora el passat dels seus protagonistes però sobretot que constitueixen els eixos centrals del que hauria de ser una democràcia plena». Tot, coincidint amb motiu de la celebració dels actes de commemoració del 90è aniversari de la II República.

El representant ecosobiranista ha defensat la participació de MÉS per Mallorca en els actes de commemoració perquè són «el millor camí per assolir les reivindicacions socials i de país imprescindibles en un estat de dret social». «Defensar els valors de la II República posa a l’agenda la necessitat de decidir de forma lliure i democràtica mitjançant un referèndum quin model d’estat volen els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears». Ferrà contraposa «desenvolupar un model d’estat basat en les repúbliques a una monarquia hereva del franquisme i uniformadora que no té en compte les diferents identitats nacionals que conformen l’estat» i anima una vegada més al PSOE perquè «doni una passa més i sigui coherent en allò que defensa i deixi d’actuar com un agent necessari de la continuïtat monàrquica».

Per a estendre aquesta commemoració arreu del territori, MÉS per Mallorca presentarà una Proposició no de Llei reivindicant el valors republicans al Parlament així com mocions als diferents ajuntaments. Així, MÉS per Mallorca s’adhereix a l’acte de commemoració republicana 'Primavera Mallorquina' de dia 17 d’abril a les 12 h a la Plaça de l’Olivar de Palma sota el lema «llibertat, democràcia i repúbliques» convocat per les entitats: Col·lectiu Aurora Picornell, Esquerra Unida de les Illes Balears, Feministes en acció, Fundacions Darder-Mascaró, Jovent Republicà, Mallorca Lliure, Mallorca Nova, Memòria de Mallorca, MÉS per Mallorca, Obra Cultural Balear, Partido Socialista Libre Federación, Partit Comunista de les Illes Balears, PODEM, Recuperem Marivent i Unió Cívica per la República.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

«Menorca és catalana, genuïnament catalana (…) [i cal] enfeinar-nos en la tasca, àrdua és ver, però també bella i justa de la catalanització radical de la nostra illa. (…) Advinguda la República, que no pot ésser altra que federativa, ens cal tombar els ulls vers la història i regenerar-nos com a poble lliure. (…) Res d’Estat Balear, res de provincianisme. Volem ser catalans, tot essent menorquins, com en són els empordanesos, els rossellonesos, els mallorquins mateixos. (…) Si Menorca és una regió catalana ha de seguir una política catalana.» Joan Timoner i Petrus, Menorquit (1931)




http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:0menosmas
Per De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer, fa mes de 2 anys

Jo, la República catalana!

Valoració:0menosmas
Per Llull, fa mes de 2 anys

Jo, l'estat que vull, és el Balear.

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

El model d´estat del país veí que s´el facin, nosaltres hem de mirar pel model d´estat nostre.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente