algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

Els ciutadans de Perpinyà exigeixen el retorn del lema 'La Catalana' a l'escut de la ciutat

Centenars de persones s'han manifestat pel centre de Perpinyà aquest dissabte per reclamar que es recuperi la llegenda 'La Catalana' a l'escut de la ciutat eliminada per l'actual batle, l'ultradretà, Louis Aliot.

Els manifestants han reivindicat la catalanitat de la capital del Rosselló i han denunciat que Aliot «vol que s'oblidi». Els concentrats acusen Aliot de voler fer desaparèixer els signes d'identitat de Perpinyà de manera unilateral i exigeixen un referèndum per saber si els ciutadans ho volen o no.

La marxa ha sortit de la plaça Catalunya i s'ha desplaçat fins a l'Ajuntament de Perpinyà on s'ha llegit un manifest en contra de la decisió. A la marxa s'han vist estelades, llaços grocs i banderes catalanes.

El coordinador general de Oui au Pays Catalan, Jordi Vera, lamenta que el batle no ha consultat ningú abans de prendre la decisió.

El batle va canviar el lema de la ciutat de 'La catalana' per 'La radiant', al·legant que el municipi estava «ancorat en la seva identitat catalana». Aliot assegurava fa uns dies que la catalanitat de Perpinyà és «una evidència» que tothom viu «de manera quotidiana i lliurement segons les sensibilitats de cadascú».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Si nosaltres canviessim el nom de Catalunya per la Radiant, llavors el batllle de Perpinyà potser tornaria a posar el nom de La Catalana. No volen ser del mateix país que nosaltres., encara que la història digui que ho són. Però la història canvia i molt.

Valoració:1menosmas
Per Desconfieu de les falses promeses, fa mes de 2 anys

No volien ultra dreta? Doncs ja ténen ultra dreta. I que ha fet aquesta ultra dreta respecte a tot el que va prometre? Doncs res. Però en canvi està atacant a la cultura i la identitat de tots els pobles de França que no son únicament francesos
Esper que s'ho repensin bé, quan hagin de votar a la Presidència i l'Assemblea Nacional, perque ara ja han vist per on va aquesta gent.

Valoració:2menosmas
Per ., fa mes de 2 anys

25 milions, no; 69 milions, sí.

Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

Visca la capital continental de Mallorca, Mallorca, Catalunya, i Occitania! Sem 25 milions

Valoració:1menosmas
Per Se pensaven una altra cosa, fa mes de 2 anys

Que aquestes alcaldades servesquin, perque la gent s'en assebenti de com és en realitat la ultra dreta. Que vegin que no és precisament el paradigma de llibertat, igualtat i fraternitat que mostra el lema de la República Francesa, ni que tampoc arreglaran l'economia, ni la immigració.
I la persecucció del Català i de la catalanitat només ha començat, però tot fa entreveure que no serà la única.
Força i valor, que servesqui per evitar mals majors.

Valoració:8menosmas
Per fer, fa mes de 2 anys

Això és tan fàcil com fer-los fora del poder. Avui, demà, o quan siga.

Valoració:7menosmas
Per I no ha fet més que començar, fa mes de 2 anys

Aquestes coses passen per votar fatxes d'ultra dreta, com aquest bergant del Front National.
I això només és l'aperitiu, perque probablement la propera sigui prohibit la Senyera, com varen fer aquí un innombrable i els seus secuaços, amèn de moltes altres barbaritats.
I molt de prohibir i estigmatitzar símbols històris, però de solucionar problemes, com va prometre, res de res.
I ho sé de bona tinta. Ho advertesc perque no venguin aqui els intrusos insultadors que supoortam a diari, a dir me que jo no ho sé més que ells.

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

D’aqui un parell d’anys estarem com Perpinyà, amb una llengua invasora que s’ho haurà menjat tot i uns mallorquins oriunds que hauran perdut la identitat. Molt trist el futur...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente