algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

MÉS se suma a la petició a l'Azerbaidjan per a alliberar presoners armenis de la guerra de Nagorno-Karabakh

Representants de MÉS per Mallorca s'han reunit aquest dimecres amb membres de la comunitat armènia de Mallorca per a traslladar-los la seva adhesió al manifest que reclama que l'Azerbaidjan alliberi presoners armenis de la guerra de Nagorno-Karabakh.

Segons ha informat MÉS, s'ha organitzat una trobada entre la regidor d'habitatge de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, i el senador Vicenç Vidal, amb Armen Muradyan i amb Cristina Sargsyan, de la comunitat armènia de Mallorca.

Truyol ha qualificat de «escandalós» que després de l'alto-el-foc entre Armènia i l'Azerbaidjan el règim de Bakú «continuï retenint, acusant-los de terroristes, a uns 200 reclutes armenis».

«Es tracta d'una violació flagrant dels drets humans més elementals», ha sostingut la regidora de MÉS. El senador Vidal ha remarcat «la tradició solidària amb els drets dels pobles i les minories» per part de MÉS, expressant la seva «empatia per un poble minoritzat i perseguit com l'armeni».

Vidal també ha manifestat la seva «profunda preocupació perquè estats campions a conculcar drets com l'Azerbaidjan o Turquia dictin la geopolítica d'una zona estratègicament tan important per a Europa com el Caucas i Orient Pròxim».

Els representants de MÉS han volgut oferir «tota la calor des de l'esquerra sobiranista mallorquina a la diàspora armènia i encoratjar-la a continuar la seva lluita per la supervivència, la diversitat, la democràcia i el reconeixement del genocidi armeni de 1915-1921 a les mans de Turquia, un dels majors de la història«.

A més, han recordat una iniciativa en aquesta línia del diputat ecosobiranista Miquel Àngel Llauger, aprovada pel Parlament en 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 3 anys

El genocidi Armeni en mans dels turcs va ser un dels exterminis més grand del s.XX. Un poble amenaçat només pel fet de ser armeni. La diàspora
va ser feresta. És ben just que MES li doni suport. Qui critica aquest suport ignora la història.

Valoració:0menosmas
Per paco, fa mes de 3 anys

però aquests o s'han fumat alguna cosa o no s'han pres el medicament

Valoració:0menosmas
Per xisco, fa mes de 3 anys

¡¡¡¡¡¡Si Señor¡¡¡¡¡¡ Los politicos de mallorca trabajando por solucionar los problemas de los ciudadanos

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente