cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

MÉS defensa que les farmacèutiques i els estats comparteixin la propietat intel·lectual de les vacunes

MÉS per Mallorca ha defensat aquest dimecres que les empreses farmacèutiques i els estats comparteixin la propietat intel·lectual de les vacunes contra el coronavirus, perquè considera que la seva «ràpida» creació no hauria estat possible sense recursos públics.

«És evident que sense els recursos públics, les empreses farmacèutiques no haurien tingut una capacitat de resposta tan ràpida en la creació de vacunes», ha manifestat el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat.

És per això que la formació s'ha adherit aquest dimecres a una iniciativa ciutadana europea (ICE) per la qual es demana a la Comissió Europea que garanteixi «que ningú es lucri amb la pandèmia», així com per a exigir que tots els ciutadans tenguin accés a les vacunes.

Ensenyat ha criticat que «no es pot admetre que la crisi sigui finançada amb diners públics i que després els beneficiaris siguin uns pocs privilegiats, un fet que ja es va veure amb el rescat bancari i social, que va ser «molt greu i del tot immoral».

El portaveu parlamentari també ha subratllat que és «inadmissible» que es creï una resposta a la pandèmia generant «discriminació social, perquè a més de injust, és completament inútil des del punt de vista sanitari».

Així mateix, MÉS per Mallorca ha recordat que el febrer passat el seu grup parlamentari va registrar una petició en el Parlament per a garantir aquests aspectes i per a demanar tractaments segurs dins del sistema sanitari de la Unió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.