algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'extrema dreta francesa també ataca la catalanitat a Perpinyà

L'odi de l'extrema dreta a la catalanitat no es patrimoni exclusiu espanyol. Els neofeixistes francesos també miren d'esborrar la catalanitat de Perpinyà. L'escut de la ciutat de Perpinyà ja no llueix el lema 'La catalana', que es va introduir fa uns 30 anys. Ha estat una decisió de l'alcalde de la ciutat, Louis Aliot, del partit d'extrema dreta Reagrupament Nacional, liderat per Marine Le Pen.

'Perpinyà, la radiant'

El canvi el va fer públic Aliot aquest dimarts a través de les xarxes socials, mostrant un nou escut que duu per lema 'Perpinyà, la radiant':

La decisió ha agafat per sorpresa entitats i associacions catalanistes com Arrels, que han començat una recollida de signatures perquè es reverteixi la decisió.

L'impulsor del lema de 'La catalana', Jaume Roure, l'ha qualificada d'«imposició que representa una pèrdua immensa per a la catalanitat».

Mobilitzacions en favor de 'La catalana'

La polèmica pel canvi de l’escut de Perpinyà, impulsat pel batle d’extrema dreta Louis Aliot, arribarà aviat al carrer. Diversos moviments catalanistes han convocat una manifestació el 10 d’abril reclamar que es recuperi l’escut original.

El nou escut elimina diverses referències històricament catalanistes com ara el lema, que l’extrema dreta vol imposar 'Perpinyà, la radiant', en comptes de 'Perpinyà, la catalana'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@Olga Marín Castellví
Yo de usted, compraría una “T” antes de resolver, si quiere llevarse el bote.

Valoració:0menosmas
Per pep bestard, fa mes de 2 anys

actualment visc a 1/2 hora de perpinya, tinc molt de cliens al meu negoci de el rosello , y la majoria de cognoms espanyols, y cuan parles amb ells ni catala ni espanyol,. parlen amb GGGGGGG,
la diferencia es que venen al meu negoci per necesitat y no els en tenc ,( SE FRANCES .) a les hores els i sur un poco de español .
aquesta es la realitat , la part catalana del rosello es molt lluitadore , y molt poc conoguda.
una mostre del seu catalanisme la varem tindre ara fa cuatre anys , y crec que tots un hem de recorda.

Valoració:1menosmas
Per antifa, fa mes de 2 anys

ses dretes europees van de bracet en contra des autodeterminacions i es reconeixement des drets de ses minories. Tan sols cerquen poder seguir imposant son criteri nazi-supremacista-excloent.

Valoració:2menosmas
Per balearium, fa mes de 2 anys

Cuanto renegado ignorante hay.

Valoració:-2menosmas
Per Pompeu, fa mes de 2 anys

@Olga Durant molts anys els que teníem una mica de consciència nacional reivindicàrem el nom Mallorca per a la ciutat de Mallorca. Ara ja ens conformam que li diguin simplement Palma. Això de PalmadeMallorca ens ho podem estalviar.

Valoració:5menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Quanta raó tens Olga, sempre he dit que el día que deixèm de parlar la nostre llengua será com perdre la nostre ànima.

Valoració:4menosmas
Per Pobres francesos!, fa mes de 2 anys

Els francesos s'han cregut el conte de que la ultra dreta els arreglara tots els priblemes que el capitalisme selvatge els ha creat. Però no son conscients de que la ultra dreta és un altre braç d'aquest mateix capitalisme selvatge, encara amb moltes més males puces que la dreta convencional i que la social democràcia descafeinada.
Els bastaria fer una mica de memòria per veure tot el que va patir Europa, per saber el que tornara a passar. I que aquesta "alcaldada" només és l'aperitiu del que els espera.

Valoració:2menosmas
Per Toni2, fa mes de 2 anys


RADIANTE: significaria en Elengoa, "ès altre cosa donada a la intel·ligència de RA"..
O sigui entrega a la eskerra.
I el tal Aliot: ALI, l'home que detenta el poder, OT podia esser "famós".



Considerar el Front Nacional o ara el Reagrupament Nacional de Le Pen com de dretas ès un
error, per la manera de actuar ès ben de eskerras. Pos messions que el tal monsieur Aliot ès maçó.



Valoració:-4menosmas
Per Olga Marín Castellví, fa mes de 2 anys

Quan vaig a Palma de Mallorca observo amb tristesa que la majoria parla el Castellà es indignan que estan als Països Catalans ens dobleguem a una llengua que no és la nostra, els mallorquins estan perdent la seva pròpia identitat, quan jo viatjo intento parlar la llengua d'on estic com és normal, las Balears s'han doblegat al turisme sense defensar el nostre Patrimoni Lingüístic i els que van a treballar alla literalment: NO ELS HI DONA LA GANA DE PARLA LA LLENGUA D'ON ESTAN TREBALLAN I ACABEM CLAUDICAN NOSALTRES PARLAN LA SEVA!. Això ha de canviar avanç de que ens anul.lin com a Ciutadans de Dret.
Olga Marín Castellví

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente