algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La connivència de PP i PSOE impedeix que el Senat espanyol aprovi la devolució de la casa d'Emili Darder

Vicenç Vidal, senador de designació autonòmica per les Illes Balears, de MÉS per Mallorca, ha defensat a la comissió de Constitucional del Senat espanyol una moció reclamant el retorn, per part del Ministeri espanyol de Defensa, de la que fou la casa d'Emili Darder, batlle de Palma afusellat pels franquistes el febrer de 1937 -situada al carrer Antoni Planas i Franch, 9- i que no ha comptat amb el vot favorable de PSOE i PP.

Vidal ha reivindicat «un batle compromès amb la salut pública, les classes populars i la cultura que des d'un ideari mallorquinista, progressista i humanista va pensar en una Mallorca justa i digna». En la seva exposició, el senador ha recordat que a la Mallorca del 36 «no hi va haver precisament front de guerra» i que «va ser un immens laboratori de repressió feixista extrema amb milers de ciutadans demòcrates, progressistes o mallorquinistes assassinats».

Per a l'ecosobiranista, «entristeix que el PSOE, que fins ara ha acompanyat la societat civil compromesa amb la memòria històrica, hagi pres la decisió d'esmenar la proposta de MÉS per, d'alguna forma, alentir la cessió de l'edifici expropiat a la família de Darder un cop assassinat l'exbatle».

El senador autonòmic ha volgut recalcar que en aquesta qüestió, «com en tantes altres» el sorprèn que «els partits estatals, amb malabarismes impossibles, fan o deixen de fer dependent de si governen a Madrid». Vidal ha afirmat que la seva postura -no acceptar l'esmena socialista que canvia l'inici d'un procés de cessió de l'immoble per un procés de diàleg atenent les necessitats de totes les parts- «no és maximalista, sinó coherent amb la lluita del moviment per la reparació democràtica i la dignitat del batlle Darder» i ha clos que «la nostra mà continua estesa a totes les forces de tradició democràtica perquè la casa de Darder torni a ser dels palmesans i les palmesanes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El vertader motiu, fa mes de 3 anys

S'imaginen la quantitat de béns immobles, obres d'art i fortunes de republicans que passaren a mans de franquistes?
I aquest és el principal motiu pel qual tota la dreta s'oposa a la llei de la Memòria Històrica, perque el seu patrimoni és en realitat el patrimoni d'una altra gent.
Bé, aquest i que s'arribàssin a fer públics, els noms dels botxins de tota aquesta pobra gent de la que ara s'exhuma els seus restes.

Valoració:1menosmas
Per Olga, fa mes de 3 anys

PP-PSOE centralistes i espoliadors. Ja està tot dit.

Valoració:12menosmas
Per marbosch, fa mes de 3 anys

Pus entendre els actes "simbòlics" que es venen fent per aquests temes, però comença a ser ben d'hora que es duguin a jutjats i s'arribi fins a les darreres conseqüències: el Tribunal de Justícia de la UE.
Què serà lent? Ho sabem.
Però el franquiesme fou simplement assassinats i robatoris i els culpables segurament no pagaran perquè són morts, però els hereus no han de poder disfrutar de les herències que els seus avantpassats robaren.
Al meu poble per robar, fins i tot robaren el piano de la casa del Poble.

Valoració:9menosmas
Per Vwrgonya!, fa mes de 3 anys

Quina vergoya el PSOE! Posarse d'acord amb els que varen massacrar als seus i només pels doblers!

Valoració:12menosmas
Per Intolerable, fa mes de 3 anys

Intolerable, Més ja no pot anar a remolc del PSOE, partit monàrquic que sosté el règim del 78.

Valoració:14menosmas
Per Nofret, fa mes de 3 anys

Una clara evidència que espanya no ha romput amb el seu passat dictatorial. Espanya actualment no és una democràcia consolidada per molt que ho repeteixin les dretes i tots els ministres del PSOE.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente