nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

MÉS convida les forces progressistes excepte el PSOE a commemorar el 90è aniversari de la II República

L'executiva de MÉS per Mallorca ha aprovat una resolució instant al Consell Polític de la formació a «actualitzar el discurs republicà als nostres dies i al mateix context territorial». La proposta s'emmarca en el 90è aniversari de la proclamació de la II República, pretén ser un revulsiu per a «continuar liderant el disseny de polítiques transformadores, i innovadores des de les institucions, sense oblidar els conflictes socials i mediambientals».

En aquest context, la resolució que haurà de ser ratificada aquest dimecres pel Consell Polític, clarifica el paper de MÉS per Mallorca per defensar el llegat i dels valors republicans, així com de tota la lluita antifranquista i en pro de les llibertats polítiques, civils i democràtiques a l'Estat espanyol. Així, l'Executiva ha aprovat posar en marxa una campanya per a donar a conèixer a la ciutadania «la importància i la necessitat dels valors democràtics i republicans, així com de reconèixer el deute que tenim com a societat democràtica amb les persones i col·lectius que lluitaren per la llibertat». Un compromís que també inclou «suprimir de la vida i via pública els vestigis que exalten, encara avui en dia, la ignominiosa dictadura franquista», han explicat.

En aquest sentit, l'Executiva farà extensiva tant la campanya com la commemoració de l'efemèride a la resta de forces progressistes i republicanes. Una invitació, però, que no inclourà el PSOE després del seu reiterat posicionament en defensa de la monarquia espanyola. MÉS per Mallorca considera que no pot compartir cap commemoració de la República amb qui sistemàticament s'oposa a retirar el nom de la Plaça Joan Carles I a Palma, o veta al Congrés dels Diputats una investigació que permeti esclarir els continus escàndols que afecten la família de Felipe VI.

Precisament, el document aprovat recorda que en l'actual context en què l'extrema dreta és present a les institucions i el discurs negacionista de la democràcia republicana són normalitzats, MÉS per Mallorca apostarà per reivindicar, els valors republicans «en el discurs i en la pràctica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No ho saben, fa mes de 3 anys

Aquests de Més no saben si són al govern o a l'oposició.

Valoració:0menosmas
Per inca, fa mes de 3 anys

El Psoe fa 20 anys que no té res de progressista, ni socialista, ni d'esquerres. No hi ha de florir res en aquest acte. I MÉS fent-los seguidisme comença a prendre el mateix camí.

Valoració:8menosmas
Per Lluis Felipe Lorenzo, fa mes de 3 anys

Celebren la segona república.... Espanyola... Impensable a Corsega amb la francesa. Mes no hi ha qui l'entengui. Pacten amb el brac politic del GAL i hispanitzadors de les Balears, i ara celebren la República espanyola en lloc de centrar-se al Primer de Maig. Que queda del PSM?

Valoració:6menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

Forces progressises, excepte el PSOE?
Una redundància!

Valoració:4menosmas
Per Marc, fa mes de 3 anys

Més commemorant una República estrangera amb més ombres que clars! Ai,Casas Viejas i Bienne Negre!

Valoració:4menosmas
Per Ben fet, fa mes de 3 anys

Si el PSOE és monàrquic i protegeix la monarquia, convidar los a un acte republicà és posar los en un comproís.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente