algo de nubes
  • Màx: 16.39°
  • Mín: 7.61°
16°

El PP diu que la notícia són «els ministres que no vénen a les Balears» com Darias i Montero

El president del PP de les Balears, Biel Company, ha assegurat aquest dimecres, en relació a la pròxima visita de quatre ministres a les Balears, que la notícia són «els ministres que no vénen», assenyalant la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i la d'Hisenda, María Jesús Montero.

Així s'ha expressat Company durant una roda de premsa en què ha reclamat que aquestes dues representants del Govern espanyol donin explicacions sobre la manca de vacunes a les Balears, en el cas de Darias, i la dotació del Règim Especial de les Balears (REB), en el cas de Montero.

Dels ministres que sí que visitaran les Balears, Company ha dit que esperen «que no venguin només a fer turisme i menjars, sinó que els diferents ministres venguin amb compromisos concrets sobre els molts assumptes que tenen pendents amb la nostra terra».

En aquest sentit, Company ha enumerat els principals compromisos pendents amb les Balears de cadascun dels ministres. En relació a la visita de Reyes Maroto, el president del PP ha reivindicat corredors segurs turístics entre països amb situacions epidemiològiques similars i amb especial atenció als nostres principals mercats emissors, així com el passaport sanitari.

El president del PP s'ha referit a la tramitació i execució dels projectes corresponents als 100 milions de Fons Europeus anunciats per la ministra per a la reactivació del turisme de les Balears, «dels quals 20 milions eren per a 2021» i ha reclamat l'IVA turístic del 4%, «una petició del sector i reclamada pel PP en el Parlament i en el Congrés».

Sobre els compromisos pendents del ministeri dirigit per José Luis Ábalos, Company s'ha referit als 240 milions pendents del conveni de carreteres de 2004; els 100 milions del conveni ferroviari anunciat abans de les eleccions de 2019; la cessió del solar de Son Busquets per a una promoció d'habitatge a Palma i la promoció de 532 habitatges en Ca Escandell, licitades en 2020, «que segueix sense haver-se construït res».

«Volem un compromís públic i clar sobre el manteniment del 75% del descompte de resident que el senyor Ábalos sempre ha posat en dubte i volem saber què està fent el Govern, si és que està fent alguna cosa, per a controlar que les companyies sol·liciten la condició de resident al final del procés de compra del bitllet», ha dit el dirigent del PP i ha demanat la recuperació de les condicions prèvies a la pandèmia de la connectivitat de les rutes afectades amb declaració d'Obligació de Servei Públic (OSP) a les Balears, interislas i Menorca-Madrid.

Així mateix, Company ha demanat que la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, es comprometi a l'ampliació dels ERTO fins a maig de 2022, «perquè no podem mantenir a empreses i treballadors en una contínua incertesa» i ha apuntat «davant la falta de certesa sobre com pot transcórrer la nova temporada turística, a causa de la lentitud en el procés de vacunació, des del PP demanem que els ERTO en l'àmbit turístic es prolonguin fins a 2022».

Biel Company ha demanat a la ministra Nadia Calviño l'agilitació de la tramitació de les ajudes directes a empreses i autònoms, així com l'ampliació d'aquestes ajudes a sectors que s'han quedat fora, ja que «només podran rebre subvencions 95 de les 538 branques d'activitat que hi ha classificades. És a dir, una de cada sis».

Finalment, el president del PP de les Balears ha afirmat que «a més dels ministres que vénen, ens hagués agradat que venguessin els titulars d'altres carteres, com a Sanitat i Hisenda, ja que la vacunació massiva és l'únic fre a la pandèmia i l'única porta a la recuperació econòmica. Necessitam més vacunes, però veiem que no arriben. També veiem que Balears rep la meitat de vacunes que altres CCAA amb similar població. Des del PP continuam insistint en la necessitat d'introduir la variable socioeconòmica en el repartiment de vacunes».

«Una altra de les ministres a la qual esperam amb els braços oberts és la titular d'Hisenda, la responsable que en els darrers PGE no hi hagi ni rastre del REB signat en 2019, i que no es reconegui l'especificitat d'aquesta terra i la que no ha posat ni un euro per a cobrir els compromisos que, teòricament, van adquirir amb la presidenta Armengol», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M.Rajuá, fa mes de 3 anys

Aquesta és "la notícia":



https://www.eldiario.es/politica/candidato-pp-baleares-gabriel-company_1_3524580.html

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente