nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Pi qualifica d’«oportunisme històric» la visita de quatre ministres a les Balears

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha qualificat d’«oportunisme històric» la visita que faran quatre ministres (Turisme, Economia, Transports i Treball) a les Balears a partir de dijous. El president de la formació, Antoni Amengual, ha reclamat a la presidenta Armengol que aquest «tour mediàtic» serveixi per a tancar l’acord que el REB es compleixi l’any vinent i que s’iniciïn les negociacions per a un nou sistema de finançament.

Amengual ha comentat que les Balears «han de deixar de ser una economia subsidiada per l’Estat i que ha de poder gestionar els seus propis recursos sense dependre de les decisions de Madrid». El president d’El Pi, a banda de reclamar el REB, també ha demanat que «els ERTO s’allarguin fins a la primavera del 2022, ajudes per la recuperació turística i la gestió de ports i aeroports».

Amengual, qui ha anunciat que la setmana vinent en la sessió de control a la presidenta li demanaran pel compliment del REB, ha apuntat que «no és admissible que des de Madrid es marquin les directrius de com han d’arribar aquests ajuts per la pandèmia». Segons el president d’El Pi, «els 925 milions d’euros només suposaran 3.500 euros pels 255.000 treballadors als quals van dirigits els ajuts».

D’altra banda, el president d’El Pi, ha afirmat que es necessita «una estratègia a llarg termini per la desescalada del sector de la restauració que doni seguretat a propietaris, treballadors i clients». «Aquesta improvisació actual i a les portes de la setmana Santa», ha afegit, «perjudica a tothom».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.