algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

Vidal critica que el Govern espanyol «no es comprometi la insularitat» en els Pressuposts

MÉS per Mallorca ha criticat aquest dimarts que el Govern espanyol «no es comprometi a tractar el factor d'insularitat» contemplat dins del Règim Especial de les Balears (REB) per als pressupostos generals de 2022, després de rebre la resposta a una bateria de preguntes formulades per escrit pel senador Vicenç Vidal.

El senador Vicenç Vidal (MÉS) havia presentat una sèrie de preguntes al Govern, en les quals reclamava conèixer els motius pels quals no s'havia inclòs com a dotació en els PGE de 2021 una assignació del factor d'insularitat.

També demanava aclarir per què la Comissió Mixta entre el Govern espanyol i les Balears no ha determinat la metodologia aplicable, si es convocarà aquesta Comissió «abans dels PGE 2022 o mai», i en quantes ocasions el Govern ha sol·licitat convocar la Comissió.

El Govern espanyol ha unificat les preguntes en una sola resposta, en la qual després de recordar la normativa aplicable assenyala que «com que no s'ha consensuat en el marc de la Comissió Mixta la metodologia que el Reial decret llei 4/2019 exigeix, ni per tant la dotació al·ludida, no ha estat possible incorporar aquesta dotació en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2021».

A més d'aquesta informació, la resposta del Govern d'Espanya conclou indicant que «des de l'aprovació del referit Decret llei entre el Ministeri d'Hisenda i les Balears mantenen contacte per a avançar en la metodologia a emprar, que haurà de ser ratificada posteriorment per la CMEH».

Convertir-se en un «problema polític»

En declaracions als mitjans, el diputat de MÉS Josep Ferrà ha rebutjat l'actitud del Govern espanyol i ha animat al PSIB i Unides Podem a convertir-se en «un problema polític per a l'Estat» si volen que des de Madrid s'atenguin les seves reivindicacions.

Ferrà ha apuntat que aquest debat «s'ajunta» amb l'arribada d'ajuts per a pal·liar la crisi econòmica a les Balears i una iniciativa de Més per Menorca sobre els incompliments de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Sr Vidal Las iIlles Balears lo que necesitan es tener diputados de partidos nacionalistas en Madrid y que hagan falta para sumar. Los partidos nacionales nunca han hecho todo lo que tenían que hacer por las islas.
Y lo que hay que reivindicar es el cupo aquello que permite recaudar todos los impuestos y pagar al estado los servicios que presta. Ese es el único sistema que permite controlar los ingreso y gastos.
Madrid nunca nos dará un duro, se los gastan.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente