algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
17°

MÉS celebra els ajuts del Govern espanyol però insisteixen a continuar treballant per al REB

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament Miquel Ensenyat, ha celebrat l'anunci de les ajudes de 1.000 milions d'euros per part del Govern espanyol per a les Balears, però ha insistit a continuar treballant per l'aplicació del Règim Especial de les Balears (REB).

En roda de premsa, Ensenyat ha recalcat aquest dilluns que es tracta de reclamar «un sistema de justícia i objectiu que proporcioni a les Balears el que ens toca». Al mateix temps, ha afirmat que des de MÉS estaran «vigilants»perquè aquests doblers de l'Executiu espanyol arribin «a qui han d'arribar».

Ensenyat s'ha referit a l'agraïment per part del PSIB al Govern de Pedro Sánchez i ha considerat que «aquestes gràcies s'han de bandejar del llenguatge polític: S'ha d'aconseguir un sistema on es no donin les gràcies per reclamar el que ens toca».

Davant aquest anunci, el portaveu parlamentari ha considerat que «vénen uns mesos intensos» i ha insistit que aquestes ajudes han de destinar-se a «un dels objectius fonamentals del Govern, que és iniciar el procés de transformació econòmica».

A continuació s'ha referit als últims esdeveniments polítics de Múrcia i Madrid. Ensenyat ha qualificat de «espectacle lamentable» el succeït i ha preguntat: «Què va passar amb el pacte antitransfuguisme? Ara Pablo Casado ha fet una crida a integrants de Ciutadans perquè es passin al PP».

Segons Ensenyat, «això dóna peu a la possibilitat de fer mocions de censura i variar la voluntat de les urnes». «Hem de fer una anomenada al seny a nivell polític i ser més respectuós amb la voluntat popular», ha indicat.

Per part seva, la diputada de MÉS Joana Aina Campomar, present en la roda de premsa, ha avançat que, aquest dimarts, la formació política donarà suport a la Proposició No de Llei (PNL), presentada per El PI sobre la protecció dels pactes successoris propis del dret civil de Balears.

En aquest sentit, Campomar ha comunicat que les conclusions del Consell Assessor de Dret Civil de les Balears coincideixen amb les argumentacions de MÉS. En aquest sentit, reclamen la supressió dels articles del Projecte de Llei de Prevenció i Lluita contra el Frau Fiscal que modifiquen el règim de tributació dels pactes successoris.

El projecte de llei es troba actualment en tramitació en el Congrés dels Diputats. Per això, la diputada de MÉS ha realitzat una crida a tots els grups polítics perquè «tinguin una veu unànime a demanar que no es facin retallades amb aquesta llei».

«És una penalització injusta per als petits propietaris i una acusació de frau a les persones que han fet les coses bé», ha explicat Campomar, qui ha considerat que «aquest intent recaptatori del Govern és absurd i injustificable». «Demanem a tots els grups que siguin coherents amb Madrid. El que no pot passar és que aquí votin una cosa i a Madrid, una altra diferent», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.