algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

El Consell institeix en el recurs d'inconstitucionalitat contra els PGE pels «incompliments» del Govern espanyol

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una moció per donar suport a la decisió del Parlament d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei de Pressuposts Generals de l’Estat perquè incompleix el Règim Especial de les Illes Balears, una norma que, entre d’altres coses, concreta les inversions estatals a les Illes per compensar el costos d’insularitat. «El REB és una qüestió de mínims i molt bàsica. Si no es compleixen aquests mínims, la presa de pèl és immensa», ha assegurat el conseller ecosobiranista Joan Llodrà.

La moció s’ha aprovat amb els vots en contra del PSOE, Unides Podem i Vox, que han votat junts. «No acceptam l’excusa que l’Estat paga ERTO i paga vacunes. Només faltaria», ha dit Llodrà, que ha dit que «no es pot obviar la constant històrica que és la marginació total i absoluta de les Illes Balears als Pressuposts Generals de l’Estat».

MÉS expressa el seu suport a la llibertat d'expressió dels artistes

El ple del Consell també ha tombat una moció de MÉS que demanava que «el Consell de Mallorca manifesti el seu suport als artistes condemnats i encausats per exercir el seu dret a l’expressió artística i a la llibertat d’expressió». El portaveu del grup ecosobiranista al Consell, Guillem Balboa, ha expressat que «quan rapers, periodistes, escriptors, actors, editorials, etc. s’han de preocupar o autocensurar quan allò que puguin dir en exercici de la seva llibertat artística i d’expressió pot acabar als jutjats i amb condemnes de presó».

Investigació del procés de vacunació

Així mateix, el ple del Consell no ha pogut votar una moció dels tres partits que donen suport a l’equip de govern degut a que l’oposició no n’ha acceptat l’urgència i s’havia registrat a darrera hora. En tot cas, l’equip de govern del Consell de Mallorca ha mostrat el seu compromís en demanar un informe d’experts per valorar tècnicament i ètica el seguiment del procés de vacunació.

El portaveu de MÉS a la institució, Guillem Balboa, ha explicat que aquest ha estat l’acord al qual han arribat els tres partits d’esquerres per solucionar aquest debat, ja que MÉS per Mallorca segueix pensant que la directora de Gent Gran, Sofía Alonso, ha de dimitir per haver-se vacunat abans d’hora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El PSOE comanda, fa mes de 3 anys

Crec que Més hauria d'exigir la dimissió del senyor Andreu Alcover perquè aquest senyor va declarar a IB3 que el senyor Balboa no és ningú per demanar la dimissió de cap alt càrrec. Justament per la televisió autonòmica varen editar aquet bocí, .

Valoració:0menosmas
Per feim-lo, fa mes de 3 anys

La solució està en fundar un partit netament illenc, que prioritzi les necessitats i voluntat de ses Illes. Tot lo que no sigui així, malament anirem.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente