algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

MÉS per Mallorca aposta per «fomentar els lideratges feministes»

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dissabte la seva campanya pel Dia de la Dona, que se celebrarà el dilluns 8 de març, que té com a objectiu «fomentar els lideratges feministes».

Segons ha informat la secretària d'igualtat de MÉS per Mallorca, Aina Sastre, aquest dissabte en roda de premsa, «aquest és el moment de visibilitzar a totes aquelles dones que treballen el feminisme, perquè es vegi que no estan soles davant aquesta lluita».

Per això, ha afegit, «s'ha llançat una imatge gràfica que cerca potenciar la sororitat; un vídeo empoderador, que vol fomentar el lideratge feminista i una campanya en xarxes socials, en la qual es pot participar a través dels etiqueta #XarxaSorora #LideratgeFeminista i #SegueixLaCadena».

Així mateix, Sastre ha defensat durant l'acte de la presentació de la campanya la necessitat de generar «un canvi estructural basat en els principis del ecofeminisme». Per a la secretària d'igualtat de MÉS per Mallorca, «ara més que mai és el moment del lideratge feminista, tant en les empreses, en la política com la societat en general. Cal impulsar i secundar totes les accions liderades amb una visió feminista».

La campanya de sensibilització impulsada per MÉS i que es podrà veure en les diferents xarxes socials pretén, a més, posar l'accent, «visibilitzar i reconèixer totes les dones que treballen des d'aquesta perspectiva, sumant, cooperant i pensant en el bé comú». Tot, ha explicat Sastre, «amb la finalitat de fer realitat la normalització dels lideratges femenins i feministes per a aconseguir canviar les fórmules patriarcals que, com és obvi, no han estat exemplars a l'hora de posar la vida en el centre».

Llei Trans

En aquest marc de reivindicació, la coordinadora de la sectorial FeminisMÉS, Anabel Riveras, ha encoratjat els partits d'àmbit estatal que negocien la nova Llei Trans en el Congrés, a no retardar més la seva aprovació.

«Volem que la Llei pugui ser una realitat com més aviat millor, perquè doni solucions a la inclusió social d'un col·lectiu que pateix una doble discriminació pel fet de ser trans i per ser dona», ha assegurat la també regidora de MÉS per Campos.

Per a Riveras, «és bàsic que s'atengui i es protegeixi la infància
dels menors trans i que s'ajudi a un col·lectiu amb una taxa d'atur del 75 per cent. Fa falta que el col·lectiu trans aconsegueixi la dignitat que no es qüestiona als altres». Així ha conclòs recordant que «es dones trans no se senten, són. I així s'entén des de MÉS per Mallorca».

Sostre de vidre
Per part seva, la portaveu de MÉS a l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha denunciat que en l'àmbit laboral «encara hi ha bretxa salarial i un sostre de vidre que no permet a les dones accedir a espais encara controlats, majoritàriament, per homes».

Davant aquesta situació, Truyol ha reiterat el compromís de MÉS amb el canvi social que impulsa el feminisme. «Estem convençudes que no podrà haver-hi veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones, amb la nostra participació, contribució i principalment respectant els nostres drets», ha assegurat.

Suport a les entitats feministes d'àmbit local

Malgrat les dificultats per a reivindicar enguany el 8M, MÉS per Mallorca ha recalcat tot el suport al Moviment Feminista de Mallorca i a totes les entitats feministes d'àmbit local, que cada dia són més, en totes les seves lluites i conquestes de drets.

Xisca Mir ha agraït el treball fet per a construir aquesta xarxa sorora que treballa localment per a aconseguir un canvi global. «Com a partit, estam orgulloses de la tasca a favor de la igualtat que estan fent les nostres companyes d'Algaida, Manacor, Sant Llorenç, Esporles... i, per descomptat, des de la Direcció Insular d'Igualtat. Sororitat, cooperació, valentia i compromís. Aquest és el camí que ens hem marcat i que estem seguint» ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Oh, fa mes de 3 anys

Ido que canviin al president del partit per una dona

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente