muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Pi expressa «preocupació màxima» per les pimes i autònoms «davant la falta d'ajuts»

28/04/2020 La portavoz de El PI en el Parlament y diputada, Lina Pons POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS EL PI | EL PI

La portaveu del PI-proposta per les Illes Balears en el Parlament, Lina Pons, ha recalcat aquest dimarts la «preocupació màxima» de pimes i autònoms del turisme «davant la falta d'ajuts econòmics» per la crisi de la Covid-19.

Durant el torn de preguntes del control al Govern, Pons ha preguntat al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, sobre quines ajudes directes ha habilitat o pensa habilitar per a les empreses d'activitat turística complementària de temporada perjudicades per la crisi actual.

Negueruela, qui ha estat lloat per Pons per parlar en català, ha destacat les ajudes especials per a treballadors fixos discontinus, que s'estendran fins al 31 de maig, de manera que les empreses podran ajornar les crides fins llavors sense incorporar-los a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

La portaveu del PI ha assenyalat la «incertesa» dels empresaris abans un futur pròxim. «Els ERTO fins al 31 de maig seran insuficients quan ja s'ha dit que la temporada començarà més tard», ha insistit.

Com a resposta, el conseller ha recalcat que, a part dels ERTO, les empreses del sector turístic a les Balears compten amb aquesta ajuda especial per a treballadors fixos discontinus. Així mateix, ha indicat en què es treballa amb les patronals i el Govern per a continuar avançant en aquest sentit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.