nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

La Fiscalia es querella, també, contra l'eivissenc Josep Costa, vicepresident del Parlament de Catalunya

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres independentistes més de la Mesa, entre les quals, l'eivissenc Josep Costa, per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional espanyol.

Segons la Fiscalia, Costa i els seus companys independentistes a la Mesa varen tramitar tres resolucions en la passada legislatura a favor d'exercir el dret a l'autodeterminació i per reprovar la monarquia, «malgrat els advertiments de la seva il·legalitat per part del secretari general del Parlament i sabent que el Tribunal Constitucional l'hi havia prohibit».

El tribunal espanyol considera que aquestes resolucions de la cambra catalana «atempten» contra la sentència del 2 de desembre del 2015 que anul·lava i deixava sense efecte la declaració del 9 de novembre anterior, en la qual el Parlament va proclamar l'inici del procés cap a un estat independent.

Josep Costa: «Les querelles van amb el sou»

El vicepresident del Parlament va declarar el mateix dilluns des de les seves xarxes que «Sabíem que aquesta querella arribaria. Per això el 10 de juliol ja vàrem presentar una demanda contra Espanya al Tribunal d'Estrasburg. Per això avui els hem enviat còpia de la querella de Fiscalia. Perquè no van només contra mi: hi ha en joc la representació política de tothom».

El vespre de dilluns, en el programa Més 3/24 del canal 3/24, que «sempre hem estat conscient que ens posarien una querella, de fet, van en el sou» i també que «Ens volen jutjar per les iniciatives que presenten els grups i segons el reglament del Parlament la Mesa ha de cursar totes les propostes que fan els grups».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebas, fa mes de 3 anys

Cap a Waterloo

Valoració:-1menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

és del tot normal q

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente