algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

«Aquesta pandèmia també ha permès demostrar que les nostres institucions funcionen»

Aquest dilluns matí s'ha celebrat a la seu del Parlament l'acte institucional del Dia de les Illes Balears, amb motiu del XXXVIII aniversari de l'Estatut d'Autonomia. L'acte, celebrat a la Sala de Passes Perdudes, s'ha fet amb format reduït per garantir les mesures sanitàries.

El discurs del president del Parlament, Vicenç Thomas ha centrat l'acte. El president ha remarcat que «aquest acte, enguany, és una petita victòria contra una crisi que ens ha robat moments, il·lusions, projectes i, sobretot, vides». En aquest moment, s'ha guardat el minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la Covid-19.

Thomas ha afirmat a continuació que aquesta pandèmia ens ha servit també per descobrir algunes de les nostres fortaleses, i ha reconegut l'esforç i sacrifici que estan demostrant els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenters, amb una especial referència a tots aquells que han permès mantenir els serveis essencials durant la pandèmia.

El president del Parlament també ha reivindicat el paper de les institucions públiques i de l'Estatut d'Autonomia. «Aquesta pandèmia també ha permès demostrar que les nostres institucions funcionen. L’Estatut d’Autonomia va ser un vot de confiança a la maduresa democràtica de la nostra terra. Una confiança que hem honrat», ha afirmat, afegint que «tothom, des del seu àmbit i competències, ha desenvolupat les seves responsabilitats amb eficàcia i celeritat». Thomas ha volgut destacar també la coordinació entre grups polítics i ha defensat la necessitat d'arribar a acords entre les diferents formacions, des del reconeixement, el respecte i l'obertura al pluralisme ideològic i proposta.

En aquest sentit, el president del Parlament ha posat com a exemple la reforma del Reglament de la cambra, «que ara permet que els diputats i diputades puguin exercir la seva feina amb totes les garanties jurídiques i democràtiques quan es produeixin situacions extraordinàries com les que vivim». Thomas ha defensat també la tasca del Parlament enmig de la pandèmia, on «malgrat les restriccions i limitacions, l’activitat no es va aturar en cap moment».

Finalment, i centrant-se en les Illes Balears del demà, el president ha afirmat que «Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera no només estan resistint sinó que ja pensen en què s’ha de fer demà per continuar amb una història d’autogovern que està plena d’èxits i objectius aconseguits», i ha fet una defensa del camí estatutari com la millor manera per garantir el futur de les Illes Balears. «Un futur de les Illes Balears que inclou a tothom i que hem de construir junts», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.