muy nuboso
  • Màx: 11.56°
  • Mín: 7.77°
11°

Cap president català sense la seva querella: la Fiscalia denuncia ara el president del Parlament, Roger Torrent

Per si encara no havia quedat prou clar, la Justícia espanyola torna a mostrar quin és el seu criteri d'actuació. A Catalunya no es persegueix als polítics pel que fan, sinó pel que són. Tan se val si el comportament és de submissió o d'insubmissió, més tard o més prest, si ets independentista, et caurà una querella.

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres independentistes més de la Mesa per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional espanyol.

Segons la Fiscalia, Torrent i els seus companys independentistes a la Mesa varen tramitar tres resolucions en la passada legislatura a favor d'exercir el dret a l'autodeterminació i per reprovar la monarquia, «malgrat els advertiments de la seva il·legalitat per part del secretari general del Parlament i sabent que el Tribunal Constitucional l'hi havia prohibit»

El tribunal espanyol considera que aquestes resolucions de la cambra catalana «atempten» contra la sentència del 2 de desembre del 2015 que anul·lava i deixava sense efecte la declaració del 9 de novembre anterior, en la qual el Parlament va proclamar l'inici del procés cap a un estat independent.

És la primera querella contra aquesta mesa del Parlament i s'ha presentat contra el vicepresident, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, i l'exsecretària quarta, Ariadna Delgado, a més de Torrent.

La decisió arriba un any i mig després que la cambra revalidàs el compromís amb l'autodeterminació i amb la reprovació de la monarquia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Solleric, fa mes de 3 anys

Ja era ben hora!!!!!

Valoració:-2menosmas
Per Monja, fa mes de 3 anys

España, si tan mal vos fan els catalans, demanau la INDEPENDÈNCIA de Catalunya.
I tots contents

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente