nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.23°
13°

Llorenç Galmés, president del PP de Mallorca i Jaime Martínez, del PP de Palma, però només voten 1.500 afiliats

Queden lluny aquelles votacions internes del PP en les quals hi participaven milers de votants en distints punts de votació. En aquesta ocasió, a l'elecció dels president de Mallorca i de Palma del partit conservador hi han participat només 558 militants en el cas de la capital i 1.471 en el cas de Mallorca.

Els afiliats del PP han triat aquest dissabte Jaime Martínez com a president de la Junta Territorial del PP de Palma i Llorenç Galmés com a president de la Junta Insular del PP de Mallorca amb més d'un 99 per cent de suports.

Segons s'ha donat a conèixer durant l'acte de la clausura dels congressos de la Junta Insular de Mallorca i de la Junta Territorial de Palma, Martínez ha estat elegit president del PP de Palma, amb 554 vots a favor de la seva candidatura dels 558 que s'han emès, aconseguint un suport del 99,27 per cent; mentrestant, Llorenç Galmés ha aconseguit el suport de 1.464 vots per a presidir la Junta Insular del PP de Mallorca dels 1.471 emesos, obtenint un suport del 99,52 per cent.

Després d'haver-se donat a conèixer els resultats de les votacions, els presidents sortints de cadascuna de les juntes han volgut dirigir unes paraules a l'audiència que ha seguit l'acte de clausura dels congressos de manera presencial i telemàticament.

Duran: «continuaré treballant pel partit»

Així, la fins ara presidenta del PP de Palma, Marga Durán, ha assegurat que malgrat abandonar aquest càrrec «continuarà treballant per al partit, defensarà les seves sigles i farà costat a la ciutat, Palma».

En el seu discurs, Duran ha volgut, a més, fer un balanç de treball que ha realitzat el PP de Palma en els últims anys, posant en valor «la defensa del castellà i dels costums i tradicions de la ciutat» front de l'Ajuntament de Palma «més radical, populista i sectari» dels darrers temps.

Martínez: «és un èxit haver presentat una candidatura única»

Per part seva, l'elegit nou president del PP de Palma, Jaime Martínez, ha insistit en l'«èxit» d'haver aconseguit presentar al congrés una candidatura única i ha confiat que «la mateixa força d'aquesta candidatura es vegi reflectida en la voluntat de recuperar l'Ajuntament de palma després de vuit anys de desgovern».

Així mateix, Martínez ha dedicat paraules d'agraïment al PP estatal i balear i un esment especial per a la seva predecessora, Marga Durán, de qui ha dit que estarà en el seu equip i com la resta de persones que l'integraran «estarà empenyent amb ganes, il·lusió i molta força».

Canvis en el PP de Mallorca
D'igual manera, la persona que fins ara ha presidit el PP de Mallorca, Jeroni Salom, ha volgut tenir una paraules per a qui ha estat triat com el seu successor, Llorenç Galmés, de qui ha destacat que «és un home incombustible».

Salom també ha volgut reconèixer el treball fet per l'equip directiu del PP de Mallorca en els últims anys, destacant «l'esperit incansable» d'aquest.

Galmés: «al PP tothom suma»

Per part seva, l'elegit com a nou president del PP de Mallorca, Llorenç Galmés ha celebrat la seva elecció, afirmant que «al PP tothom suma, ningú resta, avui tots guanyen».

En aquesta línia, ha assegurat, «20 anys després d'haver sol·licitat el carnet del PP per a entrar a formar part de Noves Generacions, es pot dir que mai vaig imaginar liderar aquesta formació a Mallorca» però, ha destacat, «és un gran repte, que s'ha d'assumir amb sentit comú, humilitat, generositat i ganes de tornar a governar seguint els interessos generals i no els partidistes».

Company: «el PP ha d'aglutinar el centre dreta»

Finalment, el president del PP a les Balears, Gabriel Company, s'ha encarregat de tancar l'acte de clausura dels congressos de la Junta Territorial de Palma i de la Junta Insular de Mallorca.

Company ha destacat del nou president del PP de Mallorca, Llorenç Galmés que «és una persona sempre disposada» i de Martínez que «és un home compromès, que defensa el que fa, dialogant i amb experiència en la gestió».

Així mateix, en el seu discurs, ha volgut tenir un record per a totes les víctimes de la COVID-19 i ha reclamat que «no pot tornar a haver-hi falta d'humanitat com ha ocorregut al no permetre's acomiadades de sers estimats».

Company ha fet referència també a aquella gent «que ho passa malament», assenyalant l'augment de les coes de la fam «vergonyoses»; així com a les menors del IMAS que han sofert abusos sexuals.

Front d'aquestes situacions, ha conclòs, «el PP treballa a tornar a ser el partit aglutinador del centre dreta, l'opció de més experiència, que no s'adapta a modes, amb la finalitat de lluitar contra la nefasta gestió de l'esquerra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.