algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El PSIB-PSOE torna a reiterar que «l'enfortiment de la democràcia» és la millor resposta a la crisi actual

Imatge de la presentació del primer eix del document 'Horitzons de Futur' del PSIB-PSOE. | PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE ha celebrat aquest dissabte un acte virtual per explicar el primer eix del document 'Horitzons de Futur', la reflexió dels socialistes sobre «les illes post pandèmia» per les quals aposten, que en aquesta primera part se centra en els valors de la comunitat després del 2020.

L'acte ha estat moderat per Miquel Àngel Coll i ha comptat amb la participació dels dos coordinadors d'aquest primer eix de la reflexió, Pere Joan Pons i Cristina Font.

Pons ha destacat que estam vivint un moment important en la història, perquè «la Covid-19 ha estat una lupa per a totes les dificultats i reptes que tenim com a societat». En aquest sentit, ha explicat que «amb la pandèmia ha arribat un nou món en el qual tothom ha vist que la democràcia és un element fràgil, per la qual cosa ara estam fent la democràcia de les pròximes dècades».

En aquest context, Pons ha posat el focus en els fons europeus com a «resposta solidària europea a la crisi actual, amb dos bilions d'euros per reorientar les nostres vides en els pròxims anys».

Per al dirigent del PSIB, també estam en un moment de retorn dels valors: «del retorn de l'espai públic, el qual hem de repensar, la idea de la seguretat com a valor progressista i les institucions com a garants del retorn de la política i de la cosa pública».

De valors també ha parlat Cristina Font, qui ha argumentat que «una de les principals conclusions que hem extret del procés de reflexió és que la resposta a la crisi és la política des dels valors», per a la qual cosa «és el moment de fer política en majúscules, real, una política des de l'ètica».

Per a la socialista, «no és el mateix la pseudopolítica per aconseguir audiències que fer política pel bé comú, per no deixar ningú enrere». Per això, Font ha apostat per la segona opció perquè «una de les malalties que té la política és l'onada de populisme que patim des de fa anys, i és molt fàcil debilitar la democràcia des del populisme, per a la qual cosa nosaltres apostam per la política des dels valors per sortir d'aquesta crisi actual».

Tant Pons com Font han coincidit en el fet que tant les dones com els joves «estan suportant la càrrega més dura de la crisi», per la qual cosa han apuntat que «la democràcia necessita les dones, perquè no només es tracta de defensar la democràcia sinó també la qualitat d'aquesta».

Per part seva, el moderador de la trobada, Miquel Àngel Coll, ha defensat la importància de «debatre i reflexionar més enllà de l'execució de les nostres polítiques, per veure de quina manera afrontam els principals problemes del segle XXI». Finalment, Coll ha recordat que «allò que no canvia en cap cas són els valors que defensam: la llibertat, la igualtat d'oportunitats, la justícia social i la solidaritat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 3 anys

Supongo que las dantescas escenas que se ven continuamente en Barcelona deber ser para el "enfortiment de sa democracia". Se ve que hay maneras y maneras.

Valoració:-1menosmas
Per cal una independència com sa de Portugal, fa mes de 3 anys

sa democràcia des PSIB no és s´autèntica democràcia. Un petit detall per a fer pensar un poc a PSIB/PSOE.

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Anava a posar un comentari però Sant Francesc l'ha posat primer.

Valoració:1menosmas
Per Sant Francesc, fa mes de 3 anys

Molt bé!
1.) S'enforteix la democràcia empresonant a Mr GonzáleX com a cap intel·lectual del terrorisme d'estat perpetrat pels GAL.
2.) Retirant la inviolabilitat i jutjant al presumpte delinqüent Juan Carlos I.
3.) Jutjant a tots els militars -retirats i no retirats- que fan apologia del franquisme i demanen afusellar a 26 milions d'espanyols.
4.) Fent passar un psicotècnic a tots els jutges del Suprem i el Constitucional per a veure si són aptes o són franquistes, i retirar-los de circulació si es dóna el segon supòsit.
5.) Il·legalitzant partits que facin apologia del franquisme i el nazisme.
6.) Tenint valentia (que NO és sinònim d'alçar la veu de tant en tant a Madrid per a fer el paripé i després callar i tragar) en el tema del REB.
7.) Espai perquè qui ho vulgui, vagi afegint d'altres supòsits...

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente