muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
11°

Podem Mallorca critica l'ampliació de l'hotel Formentor i reclama al Govern el traspàs de competències en ordenació turística al Consell

Podem Mallorca ha criticat aquest dimecres l'ampliació de l'hotel Formentor i ha reclamat al Govern el traspàs de competències en ordenació turística al Consell. A més, ha criticat durament el «retard deliberat» de Turisme en el traspàs de competències. Així ho ha expressat la coordinadora de Podem a Mallorca, Aurora Ribot, al seu compte de Twitter: «Mesures com augmentar un 15% el volum de l'hotel Formentor són irrespectuoses amb la realitat de la nostra illa i no forma part de el model turístic que necessitam».

La formació exigeix ​​el traspàs immediat de les competències en ordenació turística al Consell de Mallorca perquè l'illa pugui decidir sobre aquesta ampliació. Ribot explica que «fa anys que demanam aquest traspàs ja que Mallorca és l'única illa que encara no ha pogut decidir. La decisió unilateral per part de Turisme d'augmentar el volum dels hotels en un 15% no és la manera més efectiva d'encaminar la recuperació econòmica. No podem cometre els mateixos errors i tornar a dependre del turisme de masses».

Aurora Ribot ha explicat que no saben per què la Conselleria de Turisme «tarda tant a traspassar les competències quan totes les altres illes ja les tenen. Aquest és un acord que vàrem haver incloure en els Acords de Raixa del Consell, perquè per a nosaltres és una prioritat. Potser el Govern està intentant eludir el debat públic en el si del Consell i que, per això, la decisió s'hagi pres de manera unilateral sense tenir en compte la realitat insular de Mallorca i sense consular a l'òrgan d'autogovern de l'illa».

La formació recorda que inicialment, el percentatge permès des de fa uns anys d'ampliació dels hotels era del 10%. El decret 08/2020 va preveure inicialment passar d'un augment del 10% al 15%. Per aquest motiu, des d'Unides Podem es varen presentar esmenes per a fixar-lo una altra vegada al 10% i que fossin els òrgans competents els que tenguessin la capacitat de decidir en un ventall des del 0% al 15%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 3 anys

Completament d'acord amb Podem. No s'hauria d'autoritzat l'ampliació d'aquest hotel, ni cap altra construcció, perque és un paratge protegit. I si se destrueix el poc paratge natural que ens queda, Mallorca aviat no valdra res.



Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente