lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

[VÍDEO] El PSIB commemora la «victòria de la democràcia» en el 40è aniversari del 23-F amb testimonis inèdits

El PSIB-PSOE commemora la «victòria de la democràcia» en el 40è aniversari del 23-F amb una sèrie d’entrevistes a personatges clau del socialisme illenc que varen viure de primera mà el cop d’Estat del 1981 i els seus efectes a les Balears. Es tracta d’Emilio Alonso, secretari d’Administració del PSOE el 1981, Francesc Triay, diputat socialista al Congrés, Joan March, secretari d’Organització de la FSB-PSOE en aquell moment i Susanna Moll, filla de Josep Moll.

Al documental, Francesc Triay, present a l’hemicicle com a diputat, relata que «la impressió era que queia la democràcia si allò seguia endavant, va ser un dia perillós per a la democràcia».

Per part seva, Emilio Alonso, enllaç entre Madrid i les Balears al Partit Socialista, conta com «sense tenir el suport de la gran banca, ni de l’església d’aleshores, ni dels grans empresaris, ni dels països europeus, els colpistes haurien matat molta gent».

Joan March, explica que «allò era un cop d’Estat contra tots els partits, en contra de la democràcia, la qual cosa ens va recordar a tot el que havíem viscut anys abans».

Susanna Moll, filla de Josep Moll, trasllada que «escarrufa veure a ton pare a una llista de sang» i que «per sort el cop d’Estat no va anar bé, però hem d’aprendre d’aquestes coses».

Per al PSIB-PSOE, són testimonis d’enorme transcendència perquè es relaten fets que no s’havien contat mai fins ara, com quan Joan March conta que la FSB-PSOE va fer una Comissió Executiva per si havien de partir a l’exili, disposant d’un pis franc a Porto Pi i unes instruccions molt concretes per a gent destacada del partit que, si finalment no passava res, tenien ordre de destruir.

Amb aquests testimonis del que va passar avui fa quaranta anys, el PSIB-PSOE vol traslladar un «missatge de memòria dels fets que varen tenir lloc», però també una «reivindicació de la democràcia i de la necessitat de lluitar-la dia a dia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Qualquer dia se dirà la veritat. Encara que molts la saben. En Lampedussa va dir "Tot ha de canviar perque res canvii" I tots contents i els de sempre al mateix lloc.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente