algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Els responsables de la gestió dels informatius d'IB3 compareixeran al Parlament a petició de MÉS per Mallorca

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha anunciat una petició perquè compareguin davant la comissió de control d'IB3 els responsables de l'empresa adjudicatària dels serveis informatius de l'ens públic de ràdio i televisió. Ferrà ha formulat la petició davant la manca de concreció del director general de l'ens que aquest dijous ha comparegut al Parlament.

De fet, el diputat ecosobiranista ha lamentat que ara per ara «hi ha més treballadors subcontractats que no empleats directament per IB3». Així, i per a poder esclarir la vertadera situació laboral del personal que elabora els informatius a la ràdio i televisió públiques, «es fa necessari que els responsables de més de 200 professionals al servei d'un mitjà públic compareguin i donin les oportunes explicacions». Tot, ha dit Ferrà, després que hagin transcendit diferents episodis que «podrien vulnerar els drets dels treballadors així com desprestigiar el principal mitjà de comunicació de les Illes Balears».

En aquest context, finalitzada la comissió de control, Josep Ferrà, ha lamentat que «la precarietat i les males condicions salarials han provocat la marxa de personal qualificat i amb experiència, el que suposa una pèrdua constant d'experiència i coneixements que repercuteix en el producte final». Davant tot això ha recordat els compromisos de MÉS adquirits fa uns mesos amb els mateixos treballadors. Per una banda, «vetlarem perquè els dos milions d'augment de pressupost acordats en seu parlamentària es destinin a millorar les condicions laborals dels treballadors». Per altra, «seguim insistint als socis dels Acords de Bellver la necessitat de fer un calendari d'internalització com més aviat millor».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.