algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Gent per Formentera dóna suport a recórrer una sentència que prorroga una explotació petroliera

La formació Gent per Formentera (GxF) ha expressat aquest dijous el seu suport a Mar Blava en recórrer una sentència del Suprem que avala la continuació d'una explotació petrolífera.

Aquesta concessió se situa enfront de les costes del Delta de l'Ebre i Tarragona, en una zona d'especial valor ecològic. Així, han tornat a reclamar a l'Estat que doni prioritat a l'aprovació de la llei balear de protecció del Mediterrani i a la llei estatal de Canvi Climàtic que prohibeix les prospeccions.

GxF ha assenyalat que el projecte de Repsol mai ha passat per una avaluació ambiental, la qual cosa suposa, segons la seva opinió, una «clara vulneració» de la normativa i atorga un dret adquirit a les petrolieres per l'antiguitat de la seva activitats enfront dels avanços en defensa del mitjà.

Des de GxF han reiterat el seu «ferm compromís» en la lluita contra les prospeccions i els danys que aquesta activitat poden provocar, secundant així la decisió de l'Aliança de recórrer la sentència que permet aquesta pròrroga de la concessió. La formació també ha recordat el «rebuig mostrat de manera unànime» a les Illes al fet que al Mediterrani es continuïn realitzant activitats petrolíferes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.