algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca registren un document on fonamenten la inconstitucionalitat dels PGE

El Pi – Proposta per les Illes Balears, MÉS per Mallorca i Més per Menorca han reforçat l’argumentari jurídic per a defensar el recurs d’inconstitucionalitat que aquest dimarts es debatrà al plenari del Parlament. Les tres formacions han registrat al Parlament un document on es fonamenta la inconstitucionalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat perquè no recullen ni fan cap regulació de l'anomenat factor d'insularitat previst al Reial Decret Llei 4/2019 del Règim Especial de les Balears (REB).

«Un document que demostra que l'Estat no atén a les circumstàncies del fet insular com exigeix la Constitució i que quan l'Estat no compleix amb el REB està incomplint la Constitució i l'Estatut d'Autonomia que és llei orgànica i que forma part del bloc de constitucionalitat», han explicat.

Un fet que segons han apuntat els tres partits, genera un desequilibri econòmic entre les Illes Balears i les diverses parts de l'Estat, atenent assenyaladament a les circumstàncies del fet insular, contrari a l’article 138 de la CE i infringeix el principi de solidaritat que garanteix l’article 2 de la CE.

Les tres formacions han deixat clar que les liquidacions del sistema de finançament autonòmic demostren que les Balears són la segona comunitat que més aporta al sistema i és la desena amb relació a recursos rebuts. A més han apuntat que les balances fiscals de les Illes Balears publicades pel mateix Estat acrediten que les Balears són les grans aportadores de recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.