algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El Consell aprova una moció per exigir el «cessament» de càrrecs vacunats fora del protocol

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous, una moció per a exigir el «cessament immediat» de la directora insular de Gent Gran, Sofía Alonso, «i de qualsevol altre treballador o alt càrrec del Consell que no hagi complert el torn de vacunació» de la Covid-19.

La iniciativa ha tirat endavant amb 19 vots a favor de Cs, El PI, Vox, MÉS per Mallorca i PP. Des de MÉS han ressaltat que han votat a favor de tots els punts de la moció. En paraules del portaveu ecosobiranista en la institució, Guillem Balboa, «s'està sacsejant la confiança que el ciutadà ha de tenir en els seus dirigents i es posa una ombra de sospita i falta d'empatia amb els quals més sofreixen».

Per això, Balboa ha insistit que «si volem mantenir la credibilitat davant la ciutadania als qui reclamem esforços i sacrificis, hem de mantenir una mirada ètica sobre la nostra actuació». D'acord amb els posicionaments previs dels òrgans dirigents de MÉS, Balboa ha explicat «s'han d'assumir els errors i actuar en conseqüència».

La moció aprovada finalment fruit de la negociació entre els grups consta de tres punts. Els dos primers han estat aprovats per unanimitat. L'últim ha estat aprovat per majoria amb l'abstenció d'Unides Podem i el vot en contra del PSIB.

Precisament, la portaveu d'Unides Podem en el Consell de Mallorca, Magdalena Gelabert, ha assegurat, en relació a la polèmica de la vacunació dels càrrecs polítics, que demanaran «la dimissió immediata de qualsevol càrrec polític si es demostra que es varen vacunar incomplint el protocol».

Finalment, el portaveu del PSIB en la institució insular, Andreu Alcover, ha asseverat que el protocol és una eina tècnica per a prioritzar quins col·lectius han d'immunitzar primer i «tothom pot entendre que el de les residències fos el primer perquè és on estan les persones més vulnerables davant la pandèmia».

En aquest sentit, el portaveu ha reiterat que «la senyora Sofía Alonso es va vacunar quan tocava i ho va fer bé, perquè no pot sorprendre a ningú que una persona que fa set, vuit o nou hores de treball en una residència en contacte directe amb els seus usuaris es vacuni».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Corbera, fa mes de 3 anys

Supòs que demanen que ells mateixos cessin en el càrrec per voluntat pròpia, perquè si demanen que qualcú de més amunt els faci cessar n'han de demanar la destitució. ¿És tan mala d'entendre, la diferència?

Valoració:1menosmas
Per manel, fa mes de 3 anys

Es de vergonya el que està passant amb el tema de les vacunes. Aquesta senyora té el seu despatx dins el recinte de la llar dels ancians però no està en contacte amb persones majors i si a ella li tocava també li toquen a totes les administratives, treballadores socials que estàn dins el mateix recinte on està ella i encara no han estat vacunades.... i el pitjor de tot és que encara tot els personal de primera linea de la llar dels ancians encara no està tot vacunat i ja han passat tres mesos de tota aquesta història. Ja està bé que diguin tantes mentides....

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente