lluvia moderada
  • Màx: 13.56°
  • Mín: 8.45°

El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca reclamen la unanimitat de totes les forces polítiques en defensa del REB

El Pi – Proposta per les Illes Balears, MÉS per Mallorca i Més per Menorca reclamen la unanimitat de totes les forces polítiques en defensa del REB. Les tres formacions esperen que la setmana vinent el Parlament aprovi el recurs d'inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). Una iniciativa que té per objectiu que s'apliqui d'una vegada per totes el Règim Especial i que posi fi a la discriminació estructural de les Balears.

El portaveu adjunt d'El Pi, Pep Melià, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, i el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, han deixat clar que la proposta, que es va presentar al registre del Parlament el passat 21 de gener, és un «gest necessari per a reclamar que s'atengui el fet insular i en defensa dels interessos generals de la ciutadania de les Illes Balears». Les tres formacions demanen que l'Estat compleixi amb l'article 138 de la Constitució espanyola i amb l'Estatut, que protegeixen la insularitat.

Melià ha comentat que esperen que tots els partits donin suport a aquesta proposta la setmana vinent i demostrin que anteposen els interessos de la nostra terra a les directrius partidistes. Segons Melià, «hem de fer front comú davant el govern de l'Estat per a reivindicar allò que ens pertoca, sense fissures i amb contundència perquè es compensi la insularitat i perquè les normes no quedin en paper banyat».

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha explicat que el recurs pretén un reconeixement jurídic que reconegui els fons per a compensar la insularitat. Campomar ha criticat que el Govern espanyol es desentengui de les Illes Balears i sigui «incapaç d'aprovar el Règim fiscal de les Illes Balears que ara en un moment tan difícil podria ajudar a moltes empreses».

Per la seva banda, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha remarcat que és «absolutament imprescindible» presentar aquest recurs «perquè el Tribunal Constitucional confirmi o desmenteixi si el respecte a l'insularitat és un principi bàsic de l'Estat Autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MMM, fa mes de 3 anys

Y el bufon contestó.

Valoració:-2menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Si els ciutadans normals i corrents ens movilitzàssim, demostrant li al Gobierno de España que estam més que farts de que ens saquegi d'aquesta menera, probablement reaccionarien.
Al cap i a la fi, aquesta lluita és per a tots i si hi intervenim tots tindrem més probabilitats de guanyar.

Valoració:4menosmas
Per MM, fa mes de 3 anys

Habló en contable mayor del Reino. ¡Aleluya!

Valoració:-2menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Fa falta una mplicació de totes les forces polítiques, però també de tots els ciutadans.
Perque els hauriem de fer entendre a la gent, que si per exemple les ajudes no arriben, o si hi ha mancances a la Sanitat o a l'Educació, és perque l'Estat espanyol no ens torna més que una part infinitessimal de tots els doblers que li enviam. I que això és un abús i un menyspreu. Si son incapaços d'entendre el problema de base, tota la resta de " performances" no serveixen per a res.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente