cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín:

Sílvia Tur demanarà que el Govern contracti un infermer gestor de casos a Formentera

04/03/2020 La diputada de Formentera Sílvia Tur. SALUD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS PARLAMENT

PARLAMENT

La diputada del Grup Mixt Silvia Tur demanarà en la sessió parlamentària d'aquest dimarts que el Govern contracti un infermer gestor de casos per a l'Hospital de Formentera.

Segons ha explicat Tur, aquests professionals identifiquen de manera proactiva a persones en situació de complexitat i, a partir d'una valoració integral dels pacients i cuidadors, planifiquen les cures i coordinen i optimitzen els recursos sanitaris adequats.

Per a la diputada, les necessitats han augmentat a causa de la pandèmia i als nous sistemes d'atenció telefònica que «han disminuït la qualitat assistencial», així com al descens de cites disponibles amb els metges especialistes perquè molts han reforçat l'atenció a malalts de Covid.

Tur ha recordat que l'any passat va pactar amb el Govern, durant la negociació dels pressupostos, una partida de 60.000 euros per a contractar aquest infermer gestor i per a la millora de l'atenció mèdica domiciliària, un compromís que s'havia inclòs ja en els comptes de 2020, encara que no es va materialitzar.

Per a la diputada, «ja no hi ha excusa i és més urgent que mai» la contractació d'aquest professional per a «accelerar i facilitar l'atenció que reben les persones amb malalties cròniques, que necessiten una assistència molt coordinada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.