nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Sílvia Tur demanarà que el Govern contracti un infermer gestor de casos a Formentera

04/03/2020 La diputada de Formentera Sílvia Tur. SALUD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS PARLAMENT | PARLAMENT

La diputada del Grup Mixt Silvia Tur demanarà en la sessió parlamentària d'aquest dimarts que el Govern contracti un infermer gestor de casos per a l'Hospital de Formentera.

Segons ha explicat Tur, aquests professionals identifiquen de manera proactiva a persones en situació de complexitat i, a partir d'una valoració integral dels pacients i cuidadors, planifiquen les cures i coordinen i optimitzen els recursos sanitaris adequats.

Per a la diputada, les necessitats han augmentat a causa de la pandèmia i als nous sistemes d'atenció telefònica que «han disminuït la qualitat assistencial», així com al descens de cites disponibles amb els metges especialistes perquè molts han reforçat l'atenció a malalts de Covid.

Tur ha recordat que l'any passat va pactar amb el Govern, durant la negociació dels pressupostos, una partida de 60.000 euros per a contractar aquest infermer gestor i per a la millora de l'atenció mèdica domiciliària, un compromís que s'havia inclòs ja en els comptes de 2020, encara que no es va materialitzar.

Per a la diputada, «ja no hi ha excusa i és més urgent que mai» la contractació d'aquest professional per a «accelerar i facilitar l'atenció que reben les persones amb malalties cròniques, que necessiten una assistència molt coordinada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.