nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Més per Menorca aconsegueix el compromís que el REIB financiï les beques universitàries

Més per Menorca ha celebrat aquest divendres que «problemàtica» de les beques universitàries s'inclogui en la negociació del Factor d'Insularitat del Règim Especial de les Balears amb el Govern de l'Estat.

La proposta, sorgida de la formació menorquinista ha obtengut el (amb el suport unànime) també exigeix de demanar a Madrid que els Pressupostos per al 2022 contemplin una dotació suficient per compensar el cost afegit que representa la insularitat i la doble insularitat per als estudiants de les Illes Balears.

«Massa vegades, quan pensam en el factor d’insularitat, pensam únicament en inversions, és a dir en obres. Però el factor d’insularitat també pot anar destinat a altres conceptes», ha explicat el diputat Josep Castells, qui ha incidit que, actualment, «les beques universitàries són bastant petites, d’uns 600 euros –per tot un any- i només hi tenen accés famílies amb rendes molt baixes mentre que d’altres, que no tenen una renda tan baixa, però que pateixen la insularitat de la mateixa manera, es veuen discriminades respecte de les famílies de la resta del territori de l’Estat»

El diputat, ha afegit que «ara més que mai, perquè som una comunitat autònoma molt afectada pels efectes de la crisi, ens podem trobar en una situació en què un menorquí un eivissenc no pugui seguir estudis universitaris».

Cal recordar que el Règim Especial de les Illes Balears (REIB) contempla una compensació específica per a pal·liar els costos d’insularitat dels estudiants de les Illes Balears. Concretament, en el seu article 19è, que regula el Factor d’Insularitat, es recull que aquesta dotació pressupostària específica pugui incloure imports per a «beques a l’estudi i a la investigació, de tots els graus del sistema educatiu, especialment en el tram d’ajudes a la mobilitat».

«Aquesta, doncs, és una eina que ha de permetre que es faci una política universitària que afavoreixi als estudiants de les Illes Balears, sobretot als procedents de les illes de Menorca, Formentera i Eivissa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.