nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Antoni Trobat: «Les Balears viuen una situació de doble perifèria: de l'Estat espanyol i de la UE»

El periodista i pensador de MÉS per Mallorca Antoni Trobat va afirmar aquest passat dijous, en la conferència 'El sobiranisme a Europa davant la crisi de la Covid-19', organitzada per la Fundació Darder-Mascaró i la Coppieters Foundation, que «Les Balears viuen una situació de doble perifèria; perifèria de l'Estat espanyol i perifèria de la UE».

Trobat va criticar la construcció d'una «Europa dels mercats i dels Estats» i ha dit que el Comitè Europeu de les Regions (CoR) és «profundament inoperant i només consultiu».

En la trobada també han participat la responsable d'assumptes Europeus del Bloc Nacionalista Galego i pròxima eurodiputada, Ana Miranda; la secretària general de la Coppieters Foundation i portaveu del partit Femu a Corsica, Antonia Luciani i l'eurodiputat del Sinn Féin, Chris MacManus.

L'acte, en format virtual a causa de les restriccions derivades de la Covid-19, s'ha emmarcat dins d'un cicle de conferències que han estat organitzades per la Darder-Mascaró, anomenat 'Debats des de la perifèria'. En aquesta edició, la projecció europea de la trobada ha obligat a millorar el format i, entre altres coses, incorporar un sistema de traducció simultània perquè l'acte es pogués seguir també en anglès.

A més, l'acte ha estat coorganitzat per Coppieters Foundations, un 'think tank' paneuropeu associat a l'Aliança Lliure Europea i que se centra en "la gestió de la diversitat cultural i lingüística, els drets dels col·lectius i minories, la governança multinivell i la descentralització, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.