algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Efecte Illa: qui votaria un polític lligat, per sempre més, a la major tragèdia que hem viscut?

S'ha parlat molt d'allò que l'equip de campanya del PSOE ha anomenat 'efecte Illa'. Un efecte que, teoritzen, farà que el PSC augmentarà els seus vots gràcies al canvi de candidat a la presidència, que havia de ser Miquel Iceta i ara és el fins ara ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa.

El PSC va fer un canvi de darrera hora al capdavant de la candidatura, que inicialment havia d'encapçalar el seu primer secretari, Miquel Iceta, per situar Salvador Illa, secretari d'organització del partit.

Per compensar Iceta per aquest canvi, l'han fet ministre.

Que el PSC augmentarà de vots és evident, però no hi haurà cap efecte Illa, el que hi ha és un efecte 'desaparició de Ciudadanos'. Molts de votants espanyolistes que sempre havien votat PSC, durant els darrers anys varen votar Ciudadanos i ara, davant el procés progressiu de dissolució d'aquest partit, tornen al PSC.

Però els càlculs del PSC-PSOE són més que qüestionables. No només perquè Illa ha estat un dels màxims responsables de la pitjor gestió de la pandèmia de Coronavirus en un Estat europeu, sinó perquè encara que la seva gestió hagués estat impecable, la tendència de la ciutadania serà a defugir de les figures que els hi recordin la pitjor tragèdia, el pitjor trauma col·lectiu que hem viscut fins ara.

La gestió de la pandèmia per part del Govern espanyol i del ministre Illa ha estat, en el millor dels casos, molt millorable, però encara que hagués estat bona, cap català vol tenir de president una persona que li recordarà constantment un episodi que, per un mecanisme psicològic de supervivència, volem aparcar quan abans.

Fins i tot suposant que la gestió hagués estat correcta. Fins i tot les persones que valoren l'esforç i el patiment de Salvador Illa al capdavant del ministeri de Sanitat, fins i tot les persones (si és que n'hi ha cap) que troben que mereix un homenatge, totes voldran passar pàgina quan abans i oblidar el trauma i les persones que l'encarnen.

Winston Churchill, a qui tots els britànics reconeixien que havia fet una bona gestió de la Segona Guerra Mundial, va perdre les eleccions britàniques del 1945.

I Salvador Illa no és Winston Churchill.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-No es mengerá ni un "rosco",...no te carisma.

Valoració:9menosmas
Per Nial, fa mes de 3 anys

Per això n'hi ha que li diuen l'enterrador. Fosser en bon mallorquí

Valoració:9menosmas
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

100.000 morts son les credencials d'aquest senyor en gestió sanitaria. Efecte Illa

Valoració:11menosmas
Per Julai Iglesias, fa mes de 3 anys

... Gabi, Milikito, Fofito, Illa

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente