nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

El Pi reclama que es protegeixin els pactes successoris propis del dret civil de les Illes Balears

179943

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha reclamat que es protegeixin els pactes successoris propis del dret civil de les Illes Balears i especialment els d’Eivissa i Formentera. La formació ha presentat una iniciativa parlamentària on s’insta l’Estat i el Congrés dels Diputats a no aprovar cap modificació de l'impost de la renda de les persones físiques ni cap altra modificació fiscal que suposi un canvi tributari pels pactes successoris.

En aquest sentit, el diputat d’El Pi Josep Melià ha explicat que estan «totalment en contra que la persona beneficiària d'un pacte successori si ven o dóna un bé rebut com a pacte successori hagi de tributar en IRPF com a increment patrimonial». Segons Melià, rebutgen totalment «la intenció no explicitada del govern del PSOE i de Podemos d’augmentar aquesta tributació».

Melià ha exigit que el govern de les Balears «ha de defensar el dret civil especial i convocar una reunió urgent amb l’Estat per a reconduir aquesta reforma legal de l’IRPF per a defensar la competència en dret civil foral o especial».

El diputat d’El Pi també ha proposat que «s’adoptin els canvis normatius o de criteris interpretatius per a defensar en tot el seu abast els pactes successoris d'Eivissa i Formentera i deixant clar que tots els pactes es consideren mortis causa i tributen a l'1% a l'impost de successions i donacions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.